Gemeente Roermond

Zaterdag 5 september verandert de binnenstad in een grote gezellige Marktplaats

Op zaterdag 5 september staat de hele binnenstad van Roermond vol met marktkramen, standwerkers en bieden ook de kinderen hun spulletjes te koop aan.

Traditioneel is in Roermond op de eerste zaterdag van september de JAARMARKT. In het verlengde van de jaarmarkt vindt op deze dag ook het jaarlijkse standwerkersconcours plaats. Daarbij komt nog de jaarlijkse kunstmarkt en als extra activiteit de kienjersjoemelmert Verder staat er ook nog onze gebruikelijke weekmarkt.

Een vol programma dus!

Waar vindt dit allemaal plaats?

De weekmarkt staat op het Munsterplein, de Graaf Gerardstraat en een gedeelte van de Kloosterwandstraat.

De jaarmarkt staat op het gedeelte Munsterplein richting St.Christoffelstraat en het gedeelte Kloosterwandstraat tot aan het Postkantoor.

Voor het standwerkersconcours - met minimaal 15 deelnemers - worden kraampjes op de Varkensmarkt en op de Steenweg opgebouwd.

De jaarlijkse kunstmarkt (organisatie Kon. Roermonds Mannenkoor) vindt plaats op de Abdijhof en op het gedeelte Munsterplein.

Ten slotte krijgt de Kienjersjoemelmert (organisatie VV de Kitsuule) een nieuwe locatie, te weten de Markt.

Alle markten starten om 09.00 uur en duren tot 17.00 uur. Gezellige muziek en terrassen zorgen ervoor dat een bezoek aan de binnenstad van Roermond op zaterdag 5 september zeker de moeite waard is.

Eerste publicatiedatum: 01-09-2009 Bijgewerkt: 01-09-2009