Gemeente Coevorden

Spaans/Nederlandse manifestatie in Coevorden

Tijdens de Vuelta in Drenthe logeren 25 Spaanse jongeren en 4 begeleiders in de gemeente Coevorden in het kader van het uitwisselingsproject Hola. De start van de Vuelta op 29 augustus in Assen is de aanleiding voor dit uitwisselingproject.

Het uitwisselingsproject Hola wordt mede mogelijk gemaakt door (financiële) inspanningen van de provincie Drenthe, alle Drentse gemeenten, STAMM CMO Drenthe, SportDrenthe en het Europese programma Youth in Action van het Nederlands Jeugdinstituut

De jongeren worden gestimuleerd om actief samen te werken, initiatief te nemen, creatief te zijn en met elkaar actief deel te nemen aan de (Europese) maatschappij. Ze worden zich ervan bewust dat ze bij de Europese Unie horen en daarnaast wordt geleerd om open te staan en te leren van andere culturen.

Gevarieerd programma

De jongeren die in Coevorden logeren komen uit Purchena. Ze zijn vrijdag 28 augustus geland op Schiphol en daar door een delegatie van De Nieuwe Veste opgehaald. Op school volgde een officiële ontvangst door een delegatie van de gemeente Coevorden. De Spaanse leerlingen logeren thuis bij leerlingen van De Nieuwe Veste.

In Coevorden worden de jongeren geïnformeerd over de archeologische opgravingen en wandelen ze de Vestingroute, die langs de belangrijkste historische punten van de stad loopt. Ter ontspanning staat er waterfietsen op het programma. Verder brengen ze deze week een bezoek aan het Anne Frankhuis in Amsterdam en het Hunebedcentrum in Borger.

Beleef Spanje in Coevorden

Iedereen die een beetje in Spaanse sferen wil raken is van harte uitgenodigd om op zaterdag 5 september de slotmanifestatie op de Markt in Coevorden bij te wonen, tussen 14.30 en 16.00 uur. Omdat de Spaanse en Nederlandse leerlingen samen een programma moeten bedenken en hiervoor de hele week repeteren is er geen programma bekend. Maar dat het een spektakel wordt met Spaanse invloeden is wel duidelijk.

Spaanse scholieren