Giovanca Ostiana wint Laren Jazz Award 2009

03/09/2009 09:00

Stichting Singer Memorial Foundation

Tijdens de aanstaande editie van Laren Jazz op zaterdag 5 september wordt de Laren Jazz Award 2009 uitgereikt aan de zangeres/tekstschrijfster Giovanca Ostiana (1977).

De jury is van oordeel dat deze jonge sprankelende zangeres de afgelopen jaren, onder andere via veel achtergrondwerk, een goede naam heeft verworven in de showbizzwereld. Sinds zij haar eerste CD 'Subway Silence' uitbracht, een album met veel eigen soulvolle en jazzy popsongs en ondersteund door een prima team, is haar ster razendsnel aan het stijgen.

Haar zuivere en glasheldere stem, gekoppeld aan de verrassende productie van haar CD's en singles hebben haar veel publiciteit en prijzen opgeleverd.

Zij gaat geheel onorthodox te werk in het vinden en gebruiken van allerlei elementen uit de hedendaagse maatschappij. Vooral het smaakvolle mengen van allerlei muzieksoorten waaronder uiteraard jazz, zoals te beluisteren op haar laatste single 'Free' en haar flitsende performance, hebben de jury in unanimiteit doen besluiten om Giovanca de Laren Jazz Award 2009 toe te kennen.

De jury van de Laren Jazz Award bestaat uit Cees Schrama, Dick Bakker en Reinier Sinaasappel.

Giovanca zal de Laren Jazz Award 2009 op zaterdagavond 5 september ontvangen uit handen van juryvoorzitter Cees Schrama. Die avond zal zij tijdens Laren Jazz optreden met Frits Landesbergen & Friends.

Verder op Laren Jazz:

De programmering van Laren Jazz op zaterdag 5 september is zeer succesvol gebleken: Deze avond is geheel uitverkocht.

Gratis concert op zondagmiddag

Zoals gebruikelijk vindt op zondagmiddag het GRATIS familieconcert plaats in de tuin van Singer Laren. Dit jaar wordt dit concert verzorgd door de Jazz Generation. Onder de inspirerende leiding van Peter Guidi leren deze jonge musici (15-18 jaar) het jazzrepertoire en samenspel in een band.

Aansluitend verzorgt Edwin Rutten met 'Friends' (Frits Landesbergen, Jean-Louis van Dam, Edwin Corzilius en Jeroen de Rijk) een swingend optreden onder het motto 'je kunt niet vroeg genoeg met jazz beginnen', waarbij het publiek, jong en oud, uitgenodigd wordt deel te nemen.

Het volledige programma is te vinden op de website www.larenjazz.nl





http://www.larenjazz.nl