Sugarkids computeren zaterdag op het strand

03/09/2009 12:59

Diabetesvereniging Nederland

Tijdens de Sugarkids Stranddag op zaterdag 5 september spelen ruim 250 kinderen op het strand van Kijkduin live mee met het online GRIP Sugarkids spel. In een teamcompetitie strijden de kinderteams voor een mooie prijs. Naast meespelen in het online spel kunnen kinderen ook meedoen aan strandspellen als boogschieten, een klimmuur bestormen of skippy voetballen. Diabetesvereniging Nederland (DVN), die deze dag organiseert, biedt de aanwezige ouders op deze dag de mogelijkheid meer kennis op te doen over diabetes en ervaringen uit te wisselen.

Niet alleen zullen de kinderen actief bezig zijn in het zand, ook hun diabetes (veelal type 1) krijgt de aandacht. De kinderen krijgen diverse tussendoortjes aangeboden, ze zullen hun bloedglucose meten en insuline spuiten of het via de insulinepomp aan zichzelf toedienen. Hierin worden ze, waar nodig, begeleid door de aanwezige kinderdiabetesverpleegkundige en ervaringsdeskundigen van DVN.

Praatcafé voor ouders

Voor de ouders wordt een interessante lezing georganiseerd en is er een speciaal praatcafé ingericht. Hier kunnen ze andere ouders van kinderen met diabetes ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Het praatcafé is een nuttig instrument gebleken voor de ouders, die dagelijks worden geconfronteerd met de chronische aandoening van hun kind.

De Stranddag wordt georganiseerd om kinderen op een speelse manier te laten zien dat je ook heel goed kunt bewegen en lol hebben met je diabetes. Daarbij zien kinderen bij elkaar hoe wordt omgegaan met de diabetes; zo voelen ze zich eens niet de uitzondering.

De GRIP Sugarkids Stranddag wordt mede mogelijk gemaakt door Accu Chek.

SUGARKIDS STRANDDAG

Datum: zaterdag 5 september

Tijdstip: 10.30 - 16.00 uur

Locatie: Habana Beachclub, Kijkduin

Een impressie van de vorige Stranddag staat op www.sugarkids.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.sugarkids.nl