Gemeente Bodegraven

Laat u inspireren op de energiemarkt!

Op zaterdag 5 september kunnen alle burgers van Bodegraven en Reeuwijk zich op de grote Energiemarkt in het Evertshuis laten informeren en inspireren. U komt alles te weten over energie en energiebesparing. Bedrijven geven u informatie over de nieuwste mogelijkheden en tijdens diverse workshops krijgt u advies en kunt u in discussie gaan met deskundigen. De gemeenten Bodegraven en Reeuwijk hebben allebei een klimaatprogramma dat zich richt op het verminderen van het energieverbruik, het vergroten van het aandeel duurzaam opgewekte energie en dus het verlagen van de uitstoot van CO2. Om dat te realiseren moet iedereen "in beweging" komen: de gemeente doet zelf van alles, de bedrijven hebben al een platform opgericht, nu zijn de particulieren aan de beurt. Iedereen kan een steentje bijdragen. De verantwoordelijke wethouders uit beide gemeenten vertellen tijdens de energiemarkt kort iets over hun klimaatplannen.

Informatiemarkt Workshops

Meer dan 20 lokale bedrijven laten aan de bezoekers zien op welke manier energie bespaard kan worden in huis. Een voorbeeldhuis maakt in één oogopslag duidelijk welke maatregelen, klein of groot, een bijdrage leveren aan een beter milieu, hoe u geld kunt besparen en het leefcomfort kunt vergroten. Er staan bedrijven voor dubbele beglazing, bouwbedrijven, Doe-het-Zelf-zaken, installatiebureaus en elektronicabedrijven. Comfort en gemak staan voorop. Er worden voorbeelden getoond van warmtepompen, gasgestookte wasdrogers, zonnepanelen, isolatiemateriaal en verlichting door spaar- en led lampen. De bedrijven bieden hulp bij het uitvoeren en aanvragen van subsidies voor zonneboilers en warmtepompen. Adviseurs geven u energieadvies en energiebedrijven laten zien wat groene stroom is en hoe u daarmee uw bijdrage aan een duurzame wereld kunt leveren. De woningbouwverenigingen zijn aanwezig om te laten zien wat zij doen en wat er voor de huurder mag en kan.

Programma (correctie op de Energiekrant)

Er zijn in totaal 8 workshops. Tijdens de workshops gaan deskundigen dieper in op onderwerpen als duurzaam klussen, subsidies, meer energie uit afval en mogelijkheden met windenergie. Op het Raadhuisplein in Bodegraven kunt u Het Nieuwe Rijden oefenen in een rijsimulator en kunt u elektrische vervoermiddelen uitproberen. Alle bezoekers maken kans op gratis energiebesparende producten. Let op een advertentie (als lot) in uw krant! Voor kinderen is een speciale hoek in gericht.

Bezoek ook de workshops!

11.00 - 11.45
Zaal 0.1: Wat kunt u met wind?
Zaal 0.2: Hoe halveert u uw energierekening in de praktijk?

12.00 - 12.45
Zaal 0.1: Energie besparen: Niet praten maar doen! (incl. informatie over subsidies)
Zaal 0.2: Hoe wordt afval uw energie?

13.00 - 13.45
Zaal 0.1: Energie besparen: Niet praten maar doen! (incl. informatie over subsidies)
Zaal 0.2: Hoe halveert u uw energierekening in de praktijk?

14.00 - 14.45
Zaal 0.1: Wat kunt u met wind?
Zaal 0.2: Hoe wordt afval uw energie?

U ontvangt een programmaboekje bij binnenkomst.

De energiemarkt vindt plaats op zaterdag 5 september van 10.00 tot 16.00 uur in het Evertshuis en is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Reeuwijk en Bodegraven. De markt is niet alleen interessant voor mensen die milieubewust willen leven, maar ook voor mensen die op hun portemonnee moeten letten. Voor meer informatie kunt u per mail contact opnemen met Esther van den Bor, ebor@reeuwijk.nl of Paul Rouing p.rouing@bodegraven.nl.

tentoonstelling stedenbouwkundige visie, centrale hal, gemeentehuis Bodegraven

Uw reactie op de visie is welkom:

info@bodegraven.nl

naar veiligheidsmonitor

naar de voorjaarsnota