Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (37-09)

04 september 2009

College 2007

Openbare activiteiten van het college van Burgemeester en wethouders van 05 tot en met 13 september 2009.

Wethouder `t Hart en gemeenteraadsleden voetballen tegen SC Botlek Wethouder Sport, Gert-Jan `t Hart, voetbalt zaterdag 05 september in een team met gemeenteraadsleden een wedstrijdje tegen een team van SC Botlek. De vriendschappelijke wedstrijd begint om 19.00 uur bij sportpark De Brug aan de Veertig Morgenweg 2. Op deze sportieve wijze neemt de vereniging het nieuwe kunstgrasveld in gebruik.

Wethouder Lewis opent bijeenkomst Laaggeletterdheid Wethouder Marjolijne Lewis opent woensdag 09 september om 14.30 uur de startbijeenkomst Laaggeletterdheid in wijkcentrum De Akkers aan de Lenteakker 5.
Wethouder Lewis heeft samen met het ROC Zadkine diverse maatschappelijke instellingen uit Spijkenisse uitgenodigd om met elkaar te bedenken hoe het probleem van laaggeletterdheid bestreden kan worden. Onder meer instanties als het Leger des Heils, het CWI, de Voedselbank, de Bibliotheek en schoolbesturen zijn hiervoor benaderd. De bijeenkomst maakt onderdeel uit van de Week van de Alfabetisering 2009.

De bijeenkomst is het startschot van het aanvalsplan `Trots op taal' van de gemeente Spijkenisse. Tijdens de middag treedt de interactie theatergroep LEESMIJ op, die genomineerd is voor de landelijke Alfabetiseringsprijzen 2009.

Wethouder Mijnans plaatst ondergrondse container Wethouder Jan Willem Mijnans plaatst vrijdag 11 september om 10.00 uur een ondergrondse container in Krekelveen, ter hoogte van huisnummer 02. Hij krijgt assistentie bij het bedienen van de graafmachine van medewerkers van rayon Oost.

Wethouder Lewis opent foto-expositie `40 jaar bibliotheekwerk Spijkenisse'
Wethouder Marjolijne Lewis opent vrijdag 11 september om 11.00 uur de foto-expositie `40 jaar bibliotheekwerk Spijkenisse' in de bibliotheek aan de Breeweg 2. Deze dag bestaat de bibliotheek Spijkenisse 40 jaar.

Wethouder Mijnans zet 100e vrijwilliger Buurtpreventie in het zonnetje

Wethouder Jan Willem Mijnans zet zaterdag 12 september om 12.00 uur de 100e vrijwilliger van Buurtpreventie in het zonnetje op partyschip Marlina in de haven van Spijkenisse.

Wethouder Lewis opent Open Monumentendag
Wethouder Marjolijne Lewis opent zaterdag 12 september om 12.00 uur Open Monumentendag in het stadhuis. Het stadhuis van Spijkenisse is tijdens Open Monumentendag tussen 10.00 en 17.00 uur geopend voor het publiek. Naast de tentoonstelling `Spijkenisse op de Kaart', is daar een demonstratie te zien van het werk van het team Geo-Informatie. Te zien zijn onder andere oude en nieuwe meetapparatuur en luchtfoto's van geheel Spijkenisse.

Tijdens deze Open Monumentendag werken Spijkenisse en Oud-Beijerland nauw met elkaar samen. Om de samenwerking tussen de beide gemeenten tijdens deze Open Monumentendag te benadrukken, bezoeken de wethouders van Cultuur elkaars gemeente.

Interne links


* Buurtpreventie over de 100 vrijwilligers
* Gratis voet- fietsveer Spijkenisse en Oud-Beijerland tijdens Open Monumentendag

* Open Monumentendag

* Startbijeenkomst laaggeletterdheid

* Tentoonstelling 'Spijkenisse op de kaart' in stadhuis