Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 5. September

Ministerie van VROM

DigiD-code voor isolatieglassubsidie

22-09-2009

Eigenaar-bewoners en Verenigingen van Eigenaren (VvE's) die in aanmerking willen komen voor een korting op de aanschaf van isolatieglas moeten voor de aanvraag in het bezit zijn van een DigiD-code. Deze code is aan te vragen via www.digid.nl.

De subsidieregeling isolatieglas start op 1 oktober 2009. VvE's dienen voor het aanvragen van een DigiD-code in het bezit te zijn van een Kamer van Koophandelnummer. De aanvraag van een DigiD kan enkele dagen duren.

Waardebon

De regeling werkt met een waardebonsysteem. Eigenaar-bewoners en VvE's van woningen die uiterlijk op 1 januari 1995 zijn gereedgekomen kunnen vanaf 1 oktober 2009 een waardebon isolatieglas aanvragen. Deze waardebon vertegenwoordigt een waarde, al naar gelang het aantal te plaatsten vierkant meter isolatieglas. De bon kan gebruikt worden voor het verkrijgen van een korting op de aanschaf van isolatieglas.

De waardebon kan vanaf 1 oktober 2009 worden aangevraagd via www.meermetminder.nl. Hier zijn vanaf die datum ook de definitieve voorwaarden van de regeling te vinden. Ook woningeigenaren en VvE's die isolatieglas geplaatst hebben tussen 1 juli en 1 oktober 2009 kunnen een waardebon aanvragen voor deze regeling.

Crisismaatregelen

De subsidieregeling is onderdeel van het pakket aan crisismaatregelen voor de woningmarkt en energiebesparing. Er is een budget van 45 miljoen euro beschikbaar. Hiervan kunnen naar verwachting ongeveer 65.000 woningen van isolatieglas worden voorzien. De regeling loopt tot 31 december 2010 of tot het budget uitgeput is.