Ingezonden persbericht


Transfer Ho-Pin Tung naar Galatasaray
in Superleague Formula - raceklasse

Na de eerste drie raceweekends in Superleague Formula, de raceklasse die autoracen combineert met topvoetbal en waarin topclubs om de punten strijden, is er sprake van een opmerkelijke transfer. De 26-jarige Ho Pin-Tung, tot nu toe uitkomend in de auto van Atlético de Madrid, zal de komende wedstrijden achter het stuur van de Galatasaray-bolide het Turkse team aan goede resultaten helpen.

De Nederlandse Chinees behaalde zijn beste resultaat in de Superleague Formula op 19 juli van dit jaar op het circuit van Zolder, België. Hij eindigde in de tweede race van dat weekend op een mooie tweede plek. In het algemeen klassement staat Atlético op de 9e plaats. Tung's nieuwe club Galatasaray bekleedt de 15e positie.

"Dit is een transfer waarbij alle betrokken partijen voordeel hebben. De clubs, de Superleague-klasse en de beide coureurs. Wat wil je nog meer? Ik heb er zin in. We hebben een goede deal gemaakt en ik vind het wel een uitdaging om dit team beter te laten scoren. Het werd duidelijk dat, ondanks onze goede resultaten tot nu toe, Atletico Madrid graag een Spaanse rijder wilde. Galatasaray wil in het restant van het seizoen goede prestaties laten zien, het team doet veel aan promotie, ook voor deze klasse en ik denk dat ik daar prima bij pas," aldus Ho-Pin Tung. Tungs plaatsvervanger bij Atlético de Madrid is de Spaanse Maria de Villota, dochter van voormalig F1 coureur Emilio de Villota. Zij neemt de laatste drie races in deze serie voor haar rekening. De Madrileense wordt hiermee de eerste vrouwelijke rijder in deze klasse.

De volgende ronde in de Superleague Formula is op 5 en 6 september op het circuit van Estoril bij Lissabon.

----------
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht