Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 04-09-2009

START REPORTS AVRO JUNIOR SONGFESTIVAL

De AVRO zendt vanaf zaterdag 5 september de Junior Songfestival Reports uit. In deze reports zijn alle belevenissen van de finalisten op hun weg naar de finale te zien. Onder andere verslagen van de audities, ontmoetingen met grote sterren als Jan Smit, Nick en Simon en Jason Mraz, het inzingen van het gezamenlijke nummer 'Morgen is vandaag' en het opnemen van de daarbij behorende videoclip. De vijf reports worden wekelijks uitgezonden op zaterdag om 18.10 uur bij Z@pp op Nederland 3.

Naast de reports staan ook de liveshows voor de deur. Op 19 september is de eerste halve finale en Bram, Isaura, Raigny, Cheyenne & Mayleen en Eva N. zijn er helemaal klaar voor. Zij zijn de eerste vijf kandidaten die in de eerste halve finale van het AVRO Junior Songfestival strijden om een felbegeerde plek in de nationale finale op zaterdag 3 oktober. Ze zingen live hun zelfgeschreven nummer, waarna de kinderjury, de vakjury en de kijkers thuis bepalen welke twee door mogen naar de finale. De halve finales worden rechtstreeks uitgezonden op zaterdag 19 en 26 september en de grote finale op 3 oktober om 19.00 uur bij de AVRO op Z@pp.

Op zaterdag 26 september is de beurt aan Anne, Arletta, Ralf, Carlijn & Merle en Eva L. Per halve finale gaan twee finalisten rechtstreeks door naar de finale. Daarnaast wordt er onder de afvallers nog een wildcard vergeven. Via de website juniorsongfestival.avro.nl kan iedereen op zijn of haar afgevallen favoriet stemmen. Degene met de meeste stemmen gaat dan alsnog door naar de finale op zaterdag 3 oktober. Tijdens de finale wordt bepaald wie Nederland mag vertegenwoordigen in de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival in Kiev (Oekraïne).

Tijdens de eerste halve finale op 19 september zullen de volgende nummers worden gezongen: Bram - 'Rocken'.
Isaura - 'Dit is mijn kans'
Raigny - 'Verliefd'
Cheyenne & Mayleen - 'Druk'
Eva N. - 'Yes We Can!'

Tijdens de tweede halve finale op 26 september treden de volgende kandidaten op: Anne - 'Gewoon Geluk'
Arletta - 'Laat mij nou maar'
Ralf - 'Click Clack'
Carlijn & Merle - 'Verboden Toegang'
Eva L. - 'Gevangen in je hart'.

Bezoek voor meer informatie: juniorsongfestival.avro.nl.

Vanaf zaterdag 5 september, AVRO Junior Songfestival bij de AVRO op Z@pp, Nederland 3. Zaterdag 19 september, halve finale AVRO Junior Songfestival om 19.00 uur bij de AVRO op Z@pp, Nederland 3.

---