Ingezonden persbericht

Amsterdam, maandag 15 juni 2009
ZESDE EDITIE WOOFERLAND
Na vorig jaar haar vijfde verjaardag te hebben gevierd, gaat zaterdag 05 september 2009 de zesde editie van het gezelligste festival van Nederland 'Wooferland' van start; op het vertrouwde festivalterrein Houtrak in Spaarnwoude. Het festival is geschikt voor jong en oud, met tal van bijzondere acts en een heerlijk knusse sfeer. Ook dit jaar is het evenement weer te beleven tussen 11.00 en 23.00 uur.

Het Wooferland festival heeft voor velen een favoriete plaats in de evenementenagenda. Waar het ooit begon als gratis buitenfeestje in het Amsterdamse bos, is het inmiddels uitgegroeid tot een hoogstaand festival met meerdere podia; maar dat zijn 'knusheid' heeft behouden. Het huidige festivalterrein is gelegen in het bosrijke recreatiegebied Houtrak in Spaarnwoude, met onder andere een prachtig meer met bijgelegen strand waar je kunt zwemmen en heerlijk kan genieten in de zon.

Voor wie stilletjes verlangt naar 'die goede ouwe tijd' kan hier zijn/haar nostalgisch hart ophalen. Met drie podia's: Mainstage, Energy Stage en Old School Stage biedt Wooferland een programmering van louter house/dance classics van 1988 tot halverwege de jaren '90. De Nederlandse pioniers van toen draaien er hun favoriete klassiekers en staan zij aan zij met zowel oude als nieuwe collega's.

Voor een dagje Wooferland zijn kinderen ook van harte welkom. De speciale 'Kids Area' biedt entertainment waarbij de kinderen zich geen moment zullen vervelen. Overdag is er voor hen een speciale programmering die uiteenloopt van onder andere workshops, spelletjes en knutselen. Daarnaast ook een heuse authentieke zweefmolen en springkussen, waar kinderen zich helemaal op uit kunnen leven.

De kaartverkoop van Wooferland is inmiddels in volle gang en verkrijgbaar bij wooferland.nl. Kaartjes zijn ¤ 27,50 in de VVK (ex.fee) en ¤ 35,00 euro aan de deur. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassenen GRATIS naar binnen. Zonder begeleiding is de minimum leeftijd 18 jaar.

Wooferland
Zaterdag 5 september 2009
Recreatiegebied Houtrak, Spaarnwoude
11.00 tot 23.00 uur
www.wooferland.nl / http://wooferland.hyves.nl