Ingezonden persbericht


24 juli 2009

Leeuwarder Dag van de Duurzaamheid

Zaterdag 5 september kan iedereen zien hoe Leeuwarden met duurzaamheid bezig is. De nadruk van deze dag ligt in het duurzame ontwikkelingsgebied Nieuw Stroomland ten zuidwesten van Leeuwarden. Hier is tastbaar te zien hoe duurzame toepassingen een gebied kunnen verrijken. Speciaal voor deze dag wordt het praktijkcentrum Melkveehouderij Nij Bosma Zathe opengesteld voor publiek. Ook kunnen geĂŻnteresseerden die dag een bezoek brengen aan buurtschap Techum in De Zuidlanden.

Duurzaam vervoer, duurzaam wonen, duurzaam ondernemen en duurzaam tuinieren worden op de verschillende locaties getoond. Er wordt een speciale fietsroute uitgezet van zo'n 20 kilometer, een rondje Duurzaamheid, waarbij langs de verschillende duurzame initiatieven gefietst kan worden. Het definitieve programma is eind augustus gereed.

De landelijke Dag van de duurzaamheid is op 9 september 2009 en is een initiatief van de Stichting Urgenda. Omdat Leeuwarden een breed publiek kennis wil laten maken met duurzaamheid is gekozen voor de zaterdag op 5 september.

Hoofdlocaties: rondom Nij Bosma Zathe en Techum / De Zuidlanden

Tijd: 10.00 - 16.00 uur


---



Ingezonden persbericht