Ingezonden persbericht


Persbericht: 50ste uitgave van de beekberichten

Amersfoort, 25 augustus 2009

Geachte redactie,

Op vijf september aanstaande zal de vijftigste uitgave uitkomen van de beekberichten.

Sinds juli 2005 heeft de stichting Heiligenbergerbeekdal een impressie gegeven hoe het met het mooie beekdal tot nu toe is vergaan.

Deze kroniek van meer dan vier jaar schreef elke maand over beleidsstukken, voornemens, twijfels, overwegingen, feiten en overtuigingen.

Elke maand een A4tje met drie à vier rubrieken en een paar foto's om even te lezen. Om iedereen eraan te herinneren dat in de stad Amersfoort een prachtig en kostbaar beekdal ligt.

Aan het begin van elke maand gaan deze beekberichten naar meer dan veertienhonderd mailadressen van sympathisanten, beleidsmakers, media etcetcera. Onze redactie maakt ook bij Huize Randenbroek steeds in een ander kleurtje de beekberichten op een bord wereldkundig.

Hoe is het beekdal tot nu toe vergaan en wat zal het worden?

De uitgaven een en vijftig tot en met honderd zullen over het verdere verloop gaan vertellen. Maar we kunnen niet op de zaken vooruitlopen. Gelukkig kunnen we niet in de toekomst kijken.

De stichting meent dat dit kwetsbare laatste stukje groen in de binnenstad van Amersfoort met haar bijzonderheden een eigen ''blad'' verdient.

De beekberichten staan op www.hetbeekdal.nl