Ingezonden persbericht


Persbericht 26 augustus 2009

HERLEEF DE BRUISENDE TIJDEN VAN WELEER TIJDENS: DE NACHT VAN DE KAAP

Rotterdam - Op 5 september wordt het oudste havenkwartier van Rotterdam omgetoverd tot een waar muzikaal festivalterrein. Katendrecht, de vroegere uitgaanswijk van Rotterdam, wordt voor één dag in ere hersteld naar de bruisende tijden van weleer. Tot aan de jaren 70 waren de kroegen op Katendrecht dé ontmoetingsplek voor bewoners, zeelui, studenten en 'stappers' uit de stad. In deze tijd voerde live muziek de boventoon en trok de havenplek door het internationale karakter bezoekers uit alle windstreken. Tijdens De Nacht Van De Kaap wordt deze traditie, dan ook graag voortgezet. Struin de 'oude nieuwe' kroegen af en laat je onderdompelen in het nachtleven van de matrozen. Luister naar passievolle Argentijnse Tango, weemoedige Fado, vurige Flamenco, Russische Drinkliederen, Duitse Schlagers, Bretonse Volksmuziek, en New Orleans Blues.

Ontmoet het verleden, heden en de toekomst van De Kaap De organisatie van De Nacht Van De Kaap brengt met dit muzikale evenement het verleden naar het heden, maar verliest het toekomstperspectief van dit gebied niet uit het oog. De ontwikkelingen van Katendrecht, op het gebied van wonen, werken, uitgaan en recreëren zijn volop in ontwikkeling. Alleen al de komst van de SS Rotterdam maakt het havengebied een interessante locatie, met een gezonde ontwikkeling naar de toekomst. Daar hoort ook een evenement bij die deze waardevolle toekomstbeelden omzet in een tastbaar gegeven, waar bezoekers de sfeer van het gebied kunnen proeven. Met de eerste editie van De Nacht Van De Kaap geeft de organisatie aan dat Rotterdam een uitgaansgebied rijker is, waar ruimte is voor cultuur, historie en vernieuwing.

Legendarisch Programma De Nacht Van De Kaap
Wat Katendrecht tijdens haar gloriedagen bijzonder maakte was de mogelijkheid dat verschillende nationaliteiten in hun 'eigen' café uit konden gaan. Hun eigen muziek werd daar door muziekanten en zangers gespeeld en gezongen in de eigen landstaal. Levensliederen van diverse zeevarende naties uit heden en verleden zullen onderdeel zijn van de programmering.

MUZIEKKIOSK DELIPLEIN
20.00 uur De Wallies

21.30 uur Hotel

FENIX LOODS (betaald programma)
23:00 uur Ode aan Johnny Hoes


01.00 uur Disco

ROTTERDAMS WIJKTHEATER
Tolhuisstraat 107
21.30 uur Surprise act Rotterdams wijktheater

22.30 uur Young Sinatras

23.30 uur Rotterdams Wijktheater

00.00 uur Young Sinatras

THEATER WALHALLA (betaald programma / miniconcert) Sumatraweg 9-11
21.30 uur Jeroen Zijlstra
22.45 uur Jeroen Zijlstra

00.30 uur Maria de Fatima

01.45 uur Maria de Fatima

BROOKLYN BAR
Delistraat 52
21.30 uur Kees Korbijn & de Uitslovers

00.00 uur Miss Behave and the Irrisistables

GOESTING
Delistraat 2
21.30 uur Crappydog

23.00 uur De Wallies

CAFE DE PIJP
Tolhuislaan 263
22.00 uur The Bald & The Beautiful

23.00 uur Pierre van Duyl & Trio 2000

CAFE NORGE
Tolhuislaan 119
22.00 uur The Choo Choos

01.00 uur 4Tuoze Matroze

Verder nog:
NEGRO PALACE BELVEDERE Rechthuislaan 1: 21.00 uur De Cascadee's, KUN JIJ DE KAAP AAN LOUNGE Delistraat 30: DJ Tin Tin, CULTVIDEOTHEEK, Delistraat 40: gehele avond een uitgebreid Film & Muziekprogramma, KWIEZIEN Delistraat 20-22: 23.00 uur De Robbies, IJSSALON BLEIJ Brede Hilledijk 269: ijsdansmuziek tot 2 uur in de nacht, Z & M Delistraat 48: 23.00 uur Flameanate Flamenco.

Algemene informatie
Het festival is grotendeels gratis toegankelijk. Voor de concerten van de Ode aan Johnny Hoes en disco, Jeroen Zijlstra en Maria de Fatima wordt er entree geheven. Meer informatie over kaartverkoop en verdere informatie, kun je vinden op www.denachtvandekaap.nl.

Houdt het komende persbericht in de gaten voor meer nieuws over De Nacht Van De Kaap.


---


Noot voor redacties