Ingezonden persbericht


Bijzondere dansvoorstellingen bij Noordwijk Danst

Aanstaande zaterdag 5 september krijgt het publiek de kans om in Noordwijk bijzondere dansvoorstellingen te zien. Tijdens het evenement Noordwijk Danst kan men vanaf 12.00 op drie locaties onder andere kijken naar Martin van Bentem (hoofdrolspeler van Dirty Dancing), een acte uit het Zwanenmeer door een Belgisch dansgezelschap, een spectaculaire acrobatische dans door Flying Artwork en een optreden van Flamenco danseres Josien Locher.

De middag en avond staan bol van optredens van professionele en amateurgezelschappen die het publiek kennis laten maken met diverse dansstijlen. De podia staan in theater de Muze, op het Vuurtorenplein en in galerie Klooster in de Hoofdstraat. De voorstellingen zijn gratis toegankelijk, met uitzondering van het kindermatinee en de klassieke avondvoorstelling.

Het kindermatinee wordt verzorgd door Massive Movement, een gezelschap dat zijn voorstellingen richt op kinderen en jongeren. Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar bij boekhandel van der Meer (071-3613073)

De avondvoorstelling wordt verzorgd door het Belgische gezelschap Stichting Klassieke Dans. Dit gezelschap zal onder andere de tweede acte uit het Zwanenmeer dansen. Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar bij theater de Muze (www.demuzenoordwijk.nl)

Meedansen kan ook! Men kan zich, via de website, inschrijven voor workshops Line dance, flamenco,buikdans, streetdance en salsa. Bovendien wordt er een extra workshop gegeven in galerie Klooster door salsa kampioenen.

Het programma en actuele informatie is terug te vinden op de website www.noordwijkdanst.nl