Ingezonden persbericht



- persbericht -

BELEEF KUNST OP EEN SPEELSE MANIER

KOM EN SPEEL MEE OP DE SWATCH MTV PLAYGROUND

Valtifest, Amsterdam - 5 september

Amsterdam, 4 september 2009
Ben je een animatiegek, modemaniak of designjunkie maar houd je niet van die saaie, witte galerie en witte wijn die je normaal bij kunsttentoonstellingen vindt, dan is er nu de compleet nieuwe kunstbeleving van Swatch en MTV. Swatch MTV Playground presenteert een vernieuwende, unieke tentoonstelling die dit jaar onderdeel uitmaakt van Valtifest. Hier mag jij de curator zijn en kun je kunst weer wat kunstzinniger maken.

In mei werd Swatch MTV Playground gelanceerd als een nieuwe, online kunstgalerie en creatieve gemeenschap voor het uitwisselen van werk en inspiratie, het uitdagen van ambitieuze kunststudenten uit de hele wereld om hun fantasie de vrije loop te laten en hun creatieve visies te uploaden naar www.swatchmtvplayground.com. Nu is het beste van de films, mode, muziek, 2D- en 3D-animatie, grafische kunst, illustratie en motion design van deze nieuwe, internationale kunstenaars samengebracht en is het te zien op Valtifest tijdens een reizende tentoonstelling met hun werk. Bezoekers krijgen een sneak preview van de nieuwe generatie levendige, creatieve en geniale geesten te zien die deel uitmaakt van het festival.

Swatch MTV Playground biedt bezoekers een compacte beleving bestaande uit een wereld van ideeën. Ze kunnen in de speciale cabine door al het werk bladeren en daar hun eigen sfeer aan toevoegen door sfeerverlichting en muziek die ze volledig in eigen hand hebben.

Het hoogtepunt van het evenement is een 'Art-battle' in samenwerking met Vice en DJBroadcast waarbij kunstenaars het via een canvas het tegen elkaar en tegen de klok opnemen. Op 5 september strijden de Nederlandse illustratoren Menno Mans en Stefan Glerum tegen elkaar om het beste en meest originele werk te laten zien. De MC en host van het de strijd is Lyrical Tie.

Als de bezoeker eenmaal alle tentoonstellingen heeft bekeken en de spanning van de Art-battle heeft meegemaakt, is er ook nog een reactiemuur waar de bezoeker zijn gedachten kwijt kan over het evenement en dat een kunstwerk op zichzelf wordt. De hele beleving van een kunsttentoonstelling op slechts twee vierkante meter!

Swatch en MTV komen naar locaties in Europa en Azië zoals Athene, Amsterdam, Peking, Berlijn, Luzerne, Seoel en Tokio en presenteren kunst op een vernieuwende manier zodat de bezoeker de tentoonstellingen interactief kan beleven.

Dus: ontspan, kijk, luister, ontdek en geniet. De Swatch MTV Playground-tentoonstelling is als geen enkele andere kunstvoorstelling die je ooit gezien hebt!

Valtifest
Valtifest is een openluchtfestival op de NDSM-werf in Amsterdam met verschillende podia waar muziek uit de hele wereld ten gehore wordt gebracht. Valtifest ligt op slechts tien minuten van het centrum en is een waar stadsfestival met een line-up van dj's en bands, en een plek waar bekende artiesten optreden naast innovatieve dans- en live-acts. Dit jaar zijn er optredens van Junkie XL, Major Lazer, Danny Rampling en Joost van Bellen.

Ga voor meer informatie naar www.swatchmtvplayground.com of naar www.valtifest.nl

OPENINGSTIJDEN VAN DE CABINE

12:00-23:00 uur

ART-BATTLE - KUNSTENAARS

De ART-Battle vindt plaats tussen 17:15 en 19:00 uur

Kaarten zijn aan de poort tussen 12.00 en 15.00 verkrijgbaar en kosten 55 euro.

VALTIFEST: zaterdag 5 september van 12.00 uur tot 23.00 uur LOCATIE: NDSM terrein in Amsterdam Noord.


- EINDE BERICHT -



Ingezonden persbericht