FNV Bouw

AOW: alternatieven zijn beter


"De alternatieven zijn beter. En bij zo'n onnodige en oneerlijke bezuiniging krijgt het kabinet ook nog eens de hele bevolking op zijn nek." Dat zegt Remco van de Beemd, lid van FNV Bouw, over het plan van het kabinet met de AOW. Met de Alternatievenshow zet de FNV zaterdagmiddag 5 september op een rij wat zij aan suggesties heeft binnengekregen: duizenden mensen reageerden op de oproep om andere bezuinigingen te bedenken in plaats van AOW met 67 jaar.

Maar liefst 7.000 reacties kreeg de FNV. Op de site van FNV Bouw kwamen alleen al ruim 900 reacties binnen. Uit diverse peilingen en enquêtes blijkt dat een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking, zo'n 75%, niet wil doorwerken tot zijn 67e en tegen een verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar is.

De FNV heeft over de alternatieven een attractief programma opgesteld. Zo is er muziek van Boris en treedt Jörgen Raymann op. Verder ook een talkshow met deskundigen als Sweder van Wijnbergen, Flip de Kam en Roger van Boxtel. En een debat tussen de columnisten Elsbeth Etty van NRC, Ed Groot van het Financieel Dagblad en Kees Tamboer van het Parool. FNV-voorzitter Agnes Jongerius opent om 14 uur de bijeenkomst.