Politie Drenthe


Aanhoudingen huiselijk geweld

MEPPEL Een 34-jarige man uit Vollenhove is vrijdagavond aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn echtgenote hebben mishandeld. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het Protocol Huiselijk Geweld is opgestart. (2009038284)

Winkeldief aangehouden

EMMEN Vrijdagmorgen is een 54-jarige vrouw uit Erica aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had in een winkel aan de Statenweg verschillende spullen meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De vrouw is hierop aangehouden en heeft een boete ontvangen. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009038167

Beschonken bromfietser aangehouden

RODEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 18-jarige jongen uit Roden aangehouden. De jongen reed op zijn scooter over de Brink. Agenten zagen dat de jongen reed zonder verlichting. Toen zij de jongen hierop aanspraken roken zij een sterke alcohollucht. Hierop werd de jongen gevraagd te blazen. Bij de ademanalyse blies hij 190 ug/l (0,4 promille). De jongen heeft een rijverbod van twee uur gekregen. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt. (2009038307)

Automobiliste ziet fietser over het hoofd

ZUIDLAREN Vrijdagmorgen heeft er op de Lindenhof een ongeval plaats gevonden. Een 68-jarige automobiliste uit Zuidlaren stond geparkeerd aan de Lindenhof. Toen zij weg wilde rijden zag zij vermoedelijk de achterop komende fietser over het hoofd. De automobiliste reed vervolgens tegen het 9-jarig meisje uit Zuidlaren. Het meisje is met een gebroken been en letsel aan het hoofd overgebracht naar het Martini Ziekenhuis te Groningen. (2009038233)

Vrachtwagen botst op voorliggers

GEMEENTE DE WOLDEN Vrijdagmiddag heeft er op de N375 een ongeval plaats gevonden. Een 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Staphorst reed over de N375 in de richting van Pesse toen hij ter hoogte van de Ruinerweg/Weidenweg niet op tijd zag dat het verkeer voor hem vaart minderde. De vrachtwagen botste hierop tegen een bestelbus met aanhanger vol stenen en kwam dwars op de weg voor de berm tot stilstand. Door de botsing schoot de aanhanger achter de bestelbus vandaan. De bestelbus met vier inzittenden botste vervolgens tegen een auto met caravan, welke voor hen reed. De bestelbus schoot vervolgens in de berm en kwam half in de sloot tot stilstand aan de kant van de Ruinerweg. De vrachtwagenchauffeur en twee vrouwelijke inzittenden van de bestelbus zijn ter controle overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. (2009038246)

Fietsendief aangehouden

ASSEN Vrijdagmiddag is een 38-jarige man uit Oosterwolde aangehouden. Oplettende burgers zagen de man met een afgesloten fiets lopen op de Nansenstraat. Bij controle bleek de man niet de eigenaar van de fiets te zijn. De man is hierop aangehouden. Hij bekende de fiets te hebben gesloten. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009038261)

Bromfietser welke biker aanreed is aangehouden

ASSEN De bromfietser die zaterdagnacht 29 augustus jl. een biker van de politie aanreed is aangehouden. Bij een controle op de Zwartwaterseweg 29 augustus jl. kreeg een bromfietser zonder verlichting een stopteken van een van de bikers van de politie. In plaats van te stoppen reed deze bestuurder door en reed daarbij tegen de fiets van de agent. De bromfietser wist toen te ontkomen. De politie heeft na onderzoek afgelopen week een 18-jarige bromfietser uit Assen kunnen aanhouden. Er wordt proces-verbaal tegen de jongeman opgemaakt. (2009036906)

Alcomobilisten aangehouden

ASSEN Vrijdagavond is een 52-jarige automobilist uit Bovensmilde aangehouden op de Salland. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. Een oplettende burger reed achter de man uit Bovensmilde en zag dat hij al slingerend over de weg reed en vervolgens zijn auto parkeerde op de Salland en daarbij een geparkeerde auto raakte. De politie is hierop gealarmeerd. De man kon in een woning aan de Salland worden aangehouden. Het lukte de beschonken man meerdere malen niet om de ademtest te doen waarna er een bloedproef is afgenomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009038283)

NORG Een 27-jarige automobilist uit Norg is vrijdagavond op het Westeind aangehouden het rijden onder invloed. Bij een verkeerscontrole bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse blies hij 710 ug/l (1,6 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009038300)

HOOGEVEEN Een 48-jarige automobilist uit Meppel viel in de nacht van vrijdag op zaterdag op door zijn roekeloos rijgedrag. De man reed met een hoge snelheid en zonder verlichting over de Brink. De man negeerde het stopteken van agenten en werd vervolgens klem gereden op de Middenveldweg. Bij de ademanalyse blies de man vervolgens 250 ug/l (0,6 promille). De man is aangehouden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2009038308)

ROLDE Vrijdagmorgen is een 52-jarige automobiliste uit Rolde aangehouden. De politie kreeg de melding dat er een auto tegen een hek van de tuin van een woning aan de Balloërstraat was gereden. Ter plaatse bleek dat de 52-jarige bestuurster behoorlijk onder invloed van alcohol was. De vrouw is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na een aantal mislukte pogingen lukte het de vrouw om een vijfde blaastest positief af te leggen. Zij blies 1505 ug/l (3,5 promille). Het rijbewijs van de vrouw is hierop ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009038219)