Ingezonden persbericht


WIC Nieuwsbrief voor wijnprofessionals

Cees van Casteren (47) behaalt het Master of Wine examen

Venray, 4 september 2009 -Directeur Clive Barlow MW van het Institute of Masters of Wine® maakte vandaag bekend dat Cees van Casteren (47) zijn Master of Wine examen heeft gehaald. Nadat Van Casteren in 2003 het praktisch deel succesvol afsloot, wist hij dit jaar ook het theoriedeel met goed gevolg af te leggen. Hem rest nu nog het schrijven van een dissertatie waarvoor hij tot medio 2010 de tijd heeft. Daarmee wordt Cees van Casteren na Frank Smulders (in 1992) de tweede Nederlandse MW. Er zijn slechts 250 Masters of Wine in de wereld.

Het Master of Wine examen staat bekend als notoir moeilijk. Het omvat een week lang onder tijdsdruk blind wijnen beoordelen en herkennen, en het schrijven van essays. De specialistische onderwerpen betreffen wijnbouw, wijnbereiding, en marketing van wijn en worden ter plekke aangereikt. De eisen voor de dissertatie zijn vorig jaar aanzienlijk aangescherpt met diverse nieuwe criteria inclusief eigen werk en een aan de academische eisen beantwoordende literatuurstudie.

Van Casteren studeerde in 1988 af als doctorandus bedrijfseconomie in Tilburg, slaagde in 1998 voor zijn Vinologenexamen en solliciteerde in 1999 voor een plek op het First Year Educational Programme van het Institute of Masters of Wine® in Londen. In 2000 en 2003 werd hij Vinoloog van het Jaar (Prix Pommery), in 2003 ontving hij de Rosemount Writer's Bursary en in 2006 werd hij Ambassadeur du Champagne® in Nederland. Als wijnschrijver is hij verbonden aan uitgeverijen Het Spectrum en Inmerc en hoopt in 2010 zijn tiende boek te publiceren. Voorts heeft hij een wekelijkse column in De Gelderlander en schrijft hij voor diverse andere kranten en magazines waaronder Perswijn, Proefschrift Magazine en FD.

Voor meer informatie en contactgegevens, zie: www.ceesvancasteren.com.




Ingezonden persbericht