Politie Gelderland-Zuid

Amber Alert

Kom bij de politie

Alcoholcontroles

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 05-09-2009 o Vrijdagavond en nacht zijn op meerdere plaatsen door politieagenten gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. Een bestuurder had teveel alcohol op en was betrokken bij een aanrijding.

Controle in Culemborg

In Culemborg werd een gerichte alcoholcontrole gehouden vrijdagavond tussen 23.00 en 00.45 uur. Van de 76 bestuurders die op de Wethouder Schoutenlaan meewerkten aan een blaastest, overtrad 1 42-jarige bestuurder uit Culemborg het wettelijke maximum van 220 ugl. Hij blies 350 ugl. en kreeg een proces-verbaal en rijverbod van 3 uur.

Hurwenen

In Hurwenen op de Wielewaallaan blies vannacht om 02.30 uur, een 22-jarige man uit Heerewaarden te veel. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Aanrijding met drank

Op de Middenstraat in Beesd werd vrijdagavond om 23 uur een 24-jarige bestuurder uit deze plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was betrokken bij een aanrijding met 2 andere voertuigen op de Middenstraat. Naast de beschadigde autos trof de politie ook een beschadigd tuinhek aan. De uitslag van het ademonderzoek betrof 130 ugl. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beginnende bestuurder

In Nijmegen blies een beginnende bestuurder 260 ugl. waarvoor ook hij een rijverbod kreeg opgelegd van 3 uur. Deze 19-jarige man uit Beuningen werd vrijdagavond om 23.55 uur bekeurd op de Wijchenseweg.

Heel veel ugl.

Een 47-jarige slingerende bestuurder uit Dodewaard werd aangehouden voor zijn rijgedrag op de van Apelterenweg in Nijmegen. Tijdens het daarop volgende ademonderzoek blies de man 1065 ugl. Tegenover de politieagenten bleef de man ontkennen alcohol of drugs gebruikt te hebben. Wel erkende hij een eerdere soortgelijke aanhouding vijf jaar geleden. De bestuurder krijgt een proces-verbaal opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een rijverbod voor de duur van 13 uur gehad.

Laatst gewijzigd 05-09-2009 11:04 | © Regio Gelderland-Zuid |