Gemeente Brummen


Masterplan goed ontvangen

Informatieavond en raadsvergadering werden goed bezocht.

Ruim 120 belangstellenden woonden vorige week donderdag 3 september 2009 de presentatie bij van het Centrumplan Eerbeek. Voorafgaand aan de opiniërende raadsvergadering presenteerde Kuiper Compagnons de plannen voor het nieuw centrum. Na de presentatie was er informeel gelegenheid tot vragen stellen en bijpraten. Het was een geanimeerde bijeenkomst, waarbij men op een aantal zaken wat dieper in kon gaan. Voor velen kan het niet snel genoeg gaan. Maar eerst moet de besluitvorming door de raad nog plaatsvinden.

Donderdagavond 10 september bespreekt de raad het plan in een forumvergadering, aanvang 21.15 uur in de raadzaad van de villa. Naar verwachting in oktober of november kan dan de definitieve besluitvorming plaatsvinden. De wens is om in 2010 met de uitvoering van deelplannen te kunnen beginnen.

Opinierende raadsvergadering
In de aansluitende opiniërende raadsvergadering op 3 september waren er diverse personen die hun visie over de plannen deelden met de raadsleden. De heer Keesmaat gaf de gevoelens weer namens de werkgroep Eerbeek Centrum, die actief bij het proces van het opstellen van het masterplan betrokken is geweest. De heer Oost sprak in namens het bedrijf Mayr Melnhof en de heer Broer deed dit namens bibliotheek Brummen/Voorst, SWB en de werkgroep kulturhus Eerbeek. De heer Bastiaan maakte ook van de gelegenheid gebruik zijn mening kenbaar te maken. Hij vroeg bij de uitwerking aandacht voor de toegankelijk in het algemeen en voorzieningen voor blinden en slechtzienden in het bijzonder. De heef Van Beem hield een pleidooi namens de gemeentelijke monumentencommissie en de heer Schouwstra verwees naar de schriftelijke reactie van de Ondernemersvereniging Eerbeek.

De insprekers waren allen te spreken over de gepresenteerde plannen, maar vroegen wel aandacht voor onderwerpen zoals het verkeer, geluidscontouren, wenselijkheid van een kulturhus en het belang van het behoud van monumentale gebouwen. Donderdagavond 10 september staat het masterplan opnieuw op de agenda van de raad, ditmaal tijdens het forum Ruimte/Samenleving.

De plannen voor het centrum van Eerbeek zijn te lezen op de speciale projectpagina op deze website. Kijk hiervoor in de rubriek Plannen en projecten bij het onderdeel centrumplannen. Of klik hier.