Politie Groningen


Provincie Groningen , 05-09-2009

Groningen: inbreker met hulp politiehond aangehouden

Een 35-jarige man uit Ter Apel is vrijdagnacht door de politie aangehouden voor een inbraak. Gealarmeerde agenten omsingelden een bedrijf aan de Goudlaan naar aanleiding van een inbraakalarm. Een agent met een politiehond is het pand binnen gegaan en op aanroepen van de politie werd door de inbreker niet gereageerd. De man bleek met een mes in de hand onder een bank te zitten. Bij de aanhouding van de man werd de politiehond ingezet. De hond beet de dief in zijn arm. Hij moest in het ziekenhuis worden behandeld en liep een gekneusde arm en bijtverwondingen op. De inbreker zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling

Een 20-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht door de politie aangehouden voor mishandeling. De stadjer wordt ervan verdacht een andere man een kopstoot te hebben gegeven. Hij probeerde aan de aanhouding te ontkomen door zijn blauwe shirt uit te trekken. Zo hoopt hij niet meer aan het signalement van de dader te voldoen. De agenten hadden dit door en sloegen de man op de Bruine Ruiterstraat in de boeien. Hij zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: hardrijder moet rijbewijs inleveren

Een 56-jarige man uit Nieuwkoop is vrijdagavond met zijn auto door de politie van de weg gehaald. De agenten zagen hoe de man op de A7 bij Groningen met een snelheid van 177 km/u. een traject van 1386 meter aflegde. Tevens kleefde de man op zijn voorliggers. Het rijbewijs mag hij bij de politie inleveren. Omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had, nam de politie de auto in bewaring. Die krijgt de bestuurder pas terug als het rijbewijs is afgegeven.

Groningen: man aangehouden voor bezit wapen

Een 21-jarige man uit Hoogezand is vrijdagavond door de politie aangehouden op het Damsterdiep in Groningen. Tijdens een controle van de automobilist zagen de agenten dat de man een stroomstootwapen in zijn auto had liggen. Bij het overhalen van een schakelaar kan met het wapen een stroomschok worden gegeven. Het wapen is in beslaggenomen. De verdachte zit nog vast.

Groningen: man aangehouden na stampij bij kroeg

Een 19-jarige student uit Varna (Bulgarije) is vrijdagnacht door de politie aangehouden op de Grote Markt in Groningen. De man maakte stampij bij een kroeg en schreeuwde tegen de portier. De toegesnelde agenten vertelden de man weg te gaan. Dat deed hij in eerste instantie. Maar korte tijd later kwam hij weer terug en wilde de kroeg opnieuw binnen. Ook nu werd hij weer door de politie weggestuurd. Toen de man een derde keer terug kwam werd hij door de politie aangehouden voor het niet voldoen van een bevel. Hij zit nog vast.

Groningen: alcomobilist aangehouden

Een 26-jarige man uit Rotterdam is vrijdagnacht door de politie aangehouden op de Stationsweg in Groningen. De agenten zagen dat de automobilist op de kruising met de Hereweg het rode verkeerslicht negeerde. De bestuurder had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dronken scooterrijder betrokken bij aanrijding

Een 39-jarige man uit Haulerwijk is vrijdagnacht op de Nieuwe Ebbingestraat betrokken geraakt bij een ongeval. De bestuurder van een scooter botste op een vrachtauto, die werd bestuurd door een 23-jarige man uit Terborg. De scooterrijders is met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een eerste test wees een teveel aan alcohol in zijn bloed uit. In het ziekenhuis werd een bloedtest van de scooterrijder afgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. De 39-jarige bleek een rijontzegging te hebben.

Veendam: inbraak in een bedrijf

Vrijdagnacht hebben nog onbekenden een inbraak gepleegd in een bedrijf aan het Prins Hendrikplein in Veendam. De dieven sloegen met een nog onbekend voorwerp de ruiten van het pand kapot. Binnen vernielden zij meerdere gokkasten en namen het geld wat in de kasten zat mee. De politie stelt een onderzoek in.

Delfzijl: man aangehouden voor huiselijk geweld

Een 24-jarige man uit Enkhuizen is vrijdagmorgen door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. De gealarmeerde politie trof de man aan op de Hogelandsterweg in Delfzijl. De agenten zochten de man omdat hij ervan werd verdacht even daarvoor in een woning zijn vriendin mishandeld te hebben. Zo zou hij onder meer haar keel hebben dichtgedrukt. De dienders sloegen de voortvluchtige in de boeien. Hij zit nog vast. De politie stelt een onderzoek in.

Overschild: jongen gewond bij val van brommer

Een 14-jarige jongen uit Overschild is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een val van zijn crossbrommer op de Kanaalweg in zijn woonplaats. Ondanks het dragen van een helm had hij behoorlijk letsel aan zijn gezicht. In het ziekenhuis bleek dat de linker oogkas van de bestuurder was gebroken. Ook had hij een hersenschudding en een scheurtje in zijn enkel. De agenten hebben een gesprek met de moeder van de jongen gehad. De politie heeft het ongeval op papier gezet.