Gemeente Rotterdam

Wethouder Jantine Kriens geeft op zaterdag 5 september om 13.00 uur het startschot voor de Seniorenweken en zal tevens van de gelegenheid gebruik maken om het nieuwe, jaarlijks uit te komen 65-magazine te presenteren. Ze doet dat tijdens de Wereldhavendagen op een toepasselijke lokatie, in het Zeemanshuis aan de Willemskade 13.

De Seniorenweken (www.010seniorenjaar.nl) staan in het teken van de oudere Rotterdammer en worden gehouden van 5 september tot 29 november. Tijdens de seniorenweken vinden er verspreid over de hele stad activiteiten plaats die gericht zijn op de seniore Rotterdammer, waarbij het thema "ontmoeting" centraal staat. Er wordt gebruik gemaakt van muziek, theater, eten, dansen en dialoog om het proces van ontmoeten en meedoen te bevorderen. Een greep uit het aanbod:

Check-in bus; een tot bioscoop omgebouwde bus, waar we kennis maken met oudere Rotterdammers uit een ander land.
Dynamic duo's van het Euro+ songfestival, senioren en jongeren van YourWorld die samen zingen.
Ouderwets lekkere Rotterdamse hapjes onder het motto De smaak van vroeger.

Het nieuwe 65-magazine van de gemeente Rotterdam is een kadootje voor de seniore Rotterdammer. Het magazine valt bij elke 65-jarige Rotterdammer op de mat en staat bomvol nuttige informatie waar de 65-er van nu zijn voordeel mee kan doen.