Politie Noord- en Oost Gelderland

Kilder- fietser onder invloed                             

De politie heeft vrijdagavond 4 september een 25-jarige fietser aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een ongeval veroorzaakte.


Het ongeval vond rond 23.30 uur plaats op de Beekseweg in Kilder. Een 47-jarige automobiliste uit Beek reed op de Beekseweg richting Beek toen zij in botsing kwam met een fietser die zonder verlichting midden op de weg reed. Ze kon een aanrijding niet voorkomen. De fietser kwam met de schrik vrij en de auto raakte licht beschadigd. De fietser bleek zwaar onder invloed van alcohol. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.8 promille aan. Tegen de fietser wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winterswijk - vrouw aangehouden voor vernieling           

De politie in Winterswijk heeft in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 september een 39-jarige vrouw uit Winterswijk aangehouden nadat zij de ruit van een horecagelegenheid had vernield.


Het incident gebeurde rond 02.50 uur bij een horecagelegenheid aan de Spoorstraat in Winterswijk. De vrouw veroorzaakte onder invloed van alcohol overlast in het café en was daarop de zaak uitgezet. Buiten heeft de vrouw vermoedelijk de winkelruit vernield. De politie heeft de vrouw aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Aalten - fietser gewond                                   

Een 25-jarige fietser uit Bredevoort is vrijdagavond 4 september gewond geraakt nadat hij in botsing kwam met een 47-jarige automobilist uit Aalten.


Het ongeval gebeurde rond 20.30 uur op de Singelweg in Aalten. De automobilist reed vanaf de Singelweg richting de Slaa-dreef. De fietser kwam vanaf de Slaa-dreef en wilde rechtsaf de Singelweg op rijden. De automobilist nam teveel de binnenbocht en kwam daardoor in botsing met de fietser. Deze liep door de aanrijding rugletsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis in Winterswijk vervoerd. Het verkeersongevallen team van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de precieze toedracht van het ongeval.




---- --