Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 05-09-2009

Bredase aangehouden na pinnen met gestolen pinpas

BREDA: De politie heeft vrijdagavond aan de Slingerweg een 37-jarige inwoonster van Breda aangehouden. De vrouw werd door politie en justitie gezocht voor het pinnen met een gestolen pinpas. De pas werd op 27 april buitgemaakt bij een diefstal uit een woning in Breda. De Bredase is voor verhoor ingesloten in een politiecel.

Bredase aangehouden na achtervolging

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 27-jarige inwoonster van Breda aangehouden. Rond 02:10 uur zagen agenten de vrouw met hoge snelheid en gedoofde verlichting in haar auto over de Generaal Maczekstraat rijden. Agenten hebben een
achtervolging ingezet. Op de Dillenburgstraat is een agent uitgestapt om de bestuurster aan te spreken. Daarbij werd de politieman over zijn voet gereden, waarna zij er weer met hoge snelheid vandoor ging. Daarbij vormde zij een gevaar voor de openbare orde en veiligheid, omdat er in verband met festiviteiten in het Ginneken nog veel publiek op de been was. Op de Werfstraat is de Bredase klemgereden en kon zij worden aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette zij zich hevig. De Bredase is in verzekering gesteld. Een arts heeft een bloedproef afgenomen bij de vrouw. De agent kon na controle in het ziekenhuis zijn dienst hervatten en bleek licht gewond te zijn.

Politie onderzoekt brandstichting

BREDA: De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een brandstichting in een woning aan de Speelhuislaan in Breda. Rond 22:45 uur veroorzaakte de 43-jarige bewoner van het pand brand in zijn woning en ging er vervolgens in overspannen toestand vandoor in zijn auto. De brandweer had het vuur snel onder controle. Agenten hebben een afzetting gecreëerd om het publiek op afstand te houden. De politie is op zoek naar de overspannen Bredanaar. Zondagmorgen heeft de politie een SMS Alert verzonden in het gebied tussen Breda en Oosterhout met het verzoek uit te kijken naar de man en zijn
groenkleurige Volvo 850, met het kenteken JN-BN-44. Rechercheurs van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek hebben een onderzoek ingesteld in de woning aan de Speelhuislaan.

De tekst van het bericht is:ivm vermissing man, graag uitkijken naar groen Volvo 850. Kenteken JN-BN-44. Zelf geen actie ondernemen maar bellen met 0900-8844.

Auteur: Henk Snepvangers