Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 05-09-2009

Recalcitrant gedrag leidt tot aanhouding

TILBURG: Aan de Kruidenlaan zijn vrijdagmiddag twee inwoners van Tilburg aangehouden. Eén van de twee mannen, een 23-jarige Tilburger, werd rond 16:35 uur door agenten staande gehouden voor een routine controle. Daarbij gedroeg de man zich direct recalcitrant ten opzichte van de agenten en weigerde iedere medewerking. Toen hij zich niet wenste te legitimeren hielden agenten hem aan. Een 20-jarige man uit Tilburg bemoeide zich met de aanhouding en probeerde deze te
voorkomen. Ook hij werd aangehouden. Het duo is voor verhoor
overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt negen verdachten aan bij hennepknipperij

RIEL: De politie heeft vrijdagavond rond 18:15 uur zeven vrouwen variërend in de leeftijd van 33 tot 66 jaar en twee mannen van 30 en 32 jaar uit Tilburg aangehouden op een perceel van een vakantiehuisje aan de Waterleidingbaan in Riel. De vrouwen zijn afkomstig uit Tilburg, Woerden, Utrecht, s Hertogenbosch en Riel. Vrijdagmiddag kreeg de politie een tip dat er op het perceel hennep werd geoogst. In het bos vonden agenten enkele veldjes waar hennep werd verbouwd. Het negental werd aangetroffen op het bosperceel. In de vakantiewoning was men bezig geweest met het knippen van henneptoppen. De politie heeft in het pand een hoeveelheid hennep, henneptoppen en snoeischaren aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld en ingesloten.

Winkelbediende aangehouden voor verduistering

TILBURG: Vrijdagavond is een 41-jarige inwoonster van Tilburg
aangehouden. De vrouw wordt verdacht van verduistering in
dienstbetrekking in een winkel aan de Heuvelstraat. Vrijdag werd zij na sluitingstijd rond 18:30 uur door haar baas betrapt op diefstal van een blouse. Na verhoor is de Tilburgse weer op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie heeft haar een boete opgelegd van 450,=.

Auteur: Henk Snepvangers