Ingezonden persbericht


Kwalificatie Misano verloopt moeizaam voor het DeGraaf Grand Prix Team

Na de extreme hitte op de vrijdag van de GP Cinzano di San Marino e Riviera di Rimini was het vandaag een beetje koeler. Met nog steeds temperaturen van rond de 30 graden was het zwaar voor de coureurs. De DeGraaf Grand Prix rijder Danny Webb kwam in de laatste minuut naar de 13e startpositie en de Zwitser Randy Krummenacher moest genoegen nemen met de 23e positie op de zesde startrij.

De vrije training op de zaterdagochtend verliep niet helemaal vlekkeloos. Beide rijders kampte nog met wegligging problemen maar tegen het einde van de sessie kwam er verbetering. Randy Krummenacher maakte een goede stap voorwaarts en sloot de sessie af op de 17e positie. De Engelsman Danny Webb kwam tijdens zijn snelste ronde ten val en kon deze ronde daardoor niet afmaken. Een 22e plek was het resultaat voor de Brit.

De temperaturen stegen even boven de 30 graden in de kwalificatie sessie waardoor de omstandigheden nagenoeg hetzelfde waren als de op de vrijdag. De kwalificatie verliep moeizaam voor beide DeGraaf Grand Prix rijders. Gedurende de hele sessie vertoefden beide rijders buiten de top 20 en de Zwitser Krummenacher kwam zelfs niet in de top 30 voor. Danny Webb kwam in de laatste drie ronden sterk naar voren en kon bijna een seconde van zijn rondetijd af rijden en sloot de sessie af op een 13e positie. Ook Krummenacher maakte veel goed en kwam in de laatste minuut van de 32e naar de 23e positie 2,0 seconde van de snelste man Bradley Smith.

Danny Webb (13e, 1:45,188): "Het ging niet vanzelf vandaag! We hebben een stap voorwaarts gemaakt in de set-up van de vering en dat voelde stukken beter aan. In de kwalificatie ging het moeizaam en ik had moeite om een snelle tijd te rijden. In de laatste drie ronden kwam ik in een groepje waardoor het makkelijker ging en gelukkig nog naar de 13e plek kwam. We zullen voor morgen nog een aantal kleine aanpassingen verrichten die we in de warm-up kunnen testen. Ik ben klaar voor de race en ik probeer morgen voor een top 10 positie te vechten."

Randy Krummenacher (23e, 1:45,791): "Ik ben niet echt tevreden met het resultaat van de kwalificatie. Met de aanpassingen die we verricht hebben aan de vering wist ik ruim 2 seconden sneller te rijden dan de vrijdag sessie. Je zou denken dat dit veel posities oplevert maar ik moet morgen vanaf de 23e positie starten. Het veld zit dicht op elkaar en ik verwacht morgen een grote groep die voor de punten zal vechten. Ik ga in ieder geval proberen om als leider van deze groep over de finish te komen."