Ingezonden persbericht


5 september, 2009

Zevende startrij eerste race Estoril
Lastige vuurdoop Carlo van Dam

Estoril - Carlo van Dam vertrekt morgen namens PSV in de eerste van drie Superleague Formula- races op het Portugese circuit van Estoril vanaf de veertiende startplaats. Carlo debuteert dit weekeinde in het kampioenschap en beleefde vandaag een lastige vuurdoop tijdens de kwalificatie.

"Het is een opmerkelijke auto", vertelt Carlo. "Met name in korte bochten krijg je 'm lastig de hoek om. We hebben de afstelling wel stapje voor stapje verbeterd, maar dit is natuurlijk pas de eerste dag en we hebben hier één engineer voor twee auto's, dus we moeten improviseren. Dit weekeinde is het dan ook vooral zaak om zoveel mogelijk te leren en het maximale uit de drie races te halen. Makkelijk zal het niet worden, maar vanzelfsprekend doen we ons uiterste best, ook omdat we hierna nog twee evenementen hebben op Monza en Jarama en we willen de rijtijd dan ook optimaal benutten om vooruitgang te boeken."

Tijdens de kwalificatie wordt in de Superleague Formula het startveld in twee groepen verdeeld. In zijn groep realiseerde Carlo vandaag de zevende tijd. Daarmee veroverde hij een startplek op de zevende startrij voor de eerste van drie races die morgen worden verreden. "Het verschil in rondetijd tussen de twee groepen was fors vanwege het feit dat de baan tijdens de andere sessie beduidend sneller was. Toch start ik morgen nog voor mensen als Bourdais en Bernoldi. Neemt niet weg dat we qua afstelling nog veel goed te maken hebben, want de snelste auto's hebben duidelijk een voorsprong."

Uitslagen zijn te vinden op: www.superleagueformula.com (ga naar Results), hoge resolutie foto's (vrij voor publicatie) zijn later vandaag beschikbaar op dezelfde website (ga naar News & Media en vervolgens Multimedia).


Noot voor redacties

Contact details (