Rotterdamse Seniorenweken van start


Voorproefje voor Seniorenjaar 2012

ROTTERDAM, 20090828 -- Wethouder Jantine Kriens geeft op zaterdag 5 september om 13.00 uur het startschot voor de Seniorenweken, voor en met de Rotterdamse jeugd van vroeger. Ze doet dat in het Zeemanshuis aan de Willemskade 13 met het uitreiken van de eerste exemplaren van het 65 Plus Magazine. Daarna volgt een gevarieerd programma met onder meer een aantal shantykoren, optredens van deelnemers aan het Euro + Festival en de Dynamic Duo's, het Tom Wigmore kwartet en een praatshow met als presentatoren Connie Pieters en Wim de Boek.

De seniorenweken zijn bedoeld als voorproefje voor het Seniorenjaar 2012. Dat jaar moet in het teken staan van de oudere Rotterdammer, die de stad na de Tweede Wereldoorlog heeft helpen opbouwen. In een onderzoek van het Sociaal Platform Rotterdam, dat in februari van dit jaar verscheen, nemen de onderzoekers het op voor deze soms 'vergeten groep'. Ouderen die in hun wijk zijn blijven wonen, maar zich daar niet meer thuis voelen. Als gevolg daarvan trekken ze zich terug en nemen niet echt deel aan de maatschappij. Ook onder de 'nieuwe Rotterdammers' zijn inmiddels veel senioren te vinden, die de beste jaren van hun leven in een onbekende omgeving hebben doorgebracht. Een groepje enthousiaste Rotterdammers heeft daarom de Stichting Seniorenjaar Rotterdam heeft opgericht. Zij vonden wethouder Jantine Kriens, verantwoordelijk voor Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang, aan hun zijde.

De seniorenweken worden gehouden van 5 september tot 29 november. In die periode zijn er in verschillende wijken allerlei activiteiten voor èn met ouderen. Een greep uit het aanbod:

* De check-in bus; omgebouwd tot bioscoop, waar we kennis maken met oudere Rotterdammers uit een ander land.
* De 'dynamic duo's van het Euro+songfestival, gevormd door senioren en aanstormend jong talent.
* Gratis uierboord en zure zult en andere Rotterdamse hapjes onder het motto 'de smaak van vroeger'.
* High tea en diner dansant als afsluiting van de seniorweken.

Meer informatie over de seniorenweken is vanaf 2 september te vinden op de website www.010seniorenjaar.nl

Voorzitter van het bestuur van de Stichting Seniorenjaar is één van de initiatiefnemers, Mary Olman. De overige initiatiefnemers, Wim de Boek en Connie Pieters, vormen met oud-politicus Ruud van Middelkoop de rest van het bestuur. Medewerkers aan de Seniorenweken zijn Stichting Seniorenjaar, Pluspunt (expertisecentrum voor senioren en participatie) en het Euro+ Songfestival. De gemeente Rotterdam heeft subsidie verleend.


Noot voor de redactie: als bijlage van dit persbericht vindt u het programma voor september en de poster van de openingsdagen. Voor meer informatie: Mary Olman, tel. 06-253.888.61





Ingezonden persbericht