Duo expositie "Simon Oud en Merete Rasmussen" in Lochem


LOCHEM, 20090828 -- Van 5 september tot en met 25 oktober exposeert 15a - Galerie & Beeldentuin werk van Simon Oud en de Deense kunstenaar Merete Rasmussen

Simon Oud onderzoekt in zijn vroegere werk agrarische bouwvormen als bakens in het polderlandschap. Het gesloten karakter van de gebouwen, dat in sterk contrast staat tot hun weidse omgeving, staat model voor zijn sculpturen. Oud confronteert in zijn werk vorm en ruimte.

In zijn latere werk verschuift het onderzoek meer naar de samenhang tussen de polder en zijn bewoning en toont het sporen van menselijk ingrijpen in het landschap. Het ontstaan van die beelden wordt mede bepaald door de mogelijkheden van het materiaal; in zijn geval is dat zink en messing. Het plaatmateriaal wordt al construerend verzelfstandigd tot een object waarin vormcontrasten en lichtgeleiding de beeldende elementen zijn.

Merete Rasmussen woont en werkt sinds 2005 in Londen en heeft haar opleiding gevolgd aan de gerenommeerde Designskolen Kolding. Haar abstracte sculpturaal werk van keramiek bestaat uit enkelwandige objecten, voornamelijk asymmetrisch, met een vloeiende lijn lopend door de hele vorm en uit dubbelwandige objecten die steviger van uitstraling zijn. De objecten worden vaak gemaakt uit drie met elkaar verbonden delen. Zelfs al zijn de vormen soms complex, ze belichamen een zekere eenvoud en kracht.

- Einde persbericht -


Afbeeldingen van werk van Simon Oud en Merete Rasmussen zijn te downloaden in 300 dpi CMYK van de website van 15a - Galerie & Beeldentuin op: 15a.nl/15a_dutch/pers/pers.php onder de kop Persbericht Simon Oud en Merete Rasmussen.


Over 15a
15a - Galerie & Beeldentuin exposeert hedendaagse, non-figuratieve, geometrische en concrete sculpturen van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars. In deze consequente keuze is 15a uniek in Nederland en de ons omringende landen.

15a is in 2009 geopend tot en met zondag 25 oktober. Donderdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur en na telefonische afspraak. Entree ¤ 4,- p.p.


15a - Galerie & Beeldentuin
Galgengoorweg 15a
7241 RV Lochem

T. 0575 - 469 458
E. info@15a.nl
W. www.15a.nl





15a - Galerie & Beeldentuin