Ingezonden persbericht


Sambafestival Nijmegen maakt centrum tropisch!

Swingende percussie, tropische drankjes en dansende mensen. Op zondag 6 september is het weer zover. Voor de vijfde keer staat het centrum van Nijmegen weer helemaal in het teken van het bruisende Sambafestival! Voor dit lustrum komen maar liefst 16 bands uit binnen- en buitenland naar Nijmegen om deze zondag de binnenstad te laten swingen op Braziliaanse percussieritmes. Op zeven locaties in het centrum zorgen de bands van 12.00 tot 18.00 uur voor indrukwekkende optredens. Als spetterende afsluiter start om 17.30 uur op Plein Ž44 de grote finale waar alle bands samenspelen.

Veel activiteiten in de binnenstad
De dag wordt echter niet alleen gevuld met Braziliaanse percussie. Er zijn ook dansgroepen, kinderactiviteiten en workshops Sambapercussie, Afro-Braziliaansedans en capoeïra voor kinderen. Verder is er een markt op Plein Ž44 en laten DJŽs hun tropische klanken horen op het Molen- en Koningsplein.

Opwarmer op zaterdag
Voordat het Sambafestival van start gaat word je op zaterdag 5 september alvast opgewarmd door het sambafestivalpromoteam. Deze groep loopt vanaf 12.45 uur, Plein Ž44 door de stad, omringd door danseressen.

Meer informatie
Meer informatie en het volledige programma vind je op de website www.sambafestivalnijmegen.nl. Tot zondag 6 september!