Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Grace presenteert eerste EP 'Lightness and Weight'

De alternatieve rockband Grace zal op zaterdag 5 september debuut-EP 'Lightness and Weight' presenteren in de Zwarte Ruiter te Den Haag. De band, met bandleden uit Den Haag, Monster en Schipluiden, is eind 2008 opgericht en stond op 30 mei voor het eerst op het podium in het Paardcafé. Kort daarna speelde de band op 3FM en het Schippop festival, gevolgd door verschillende optredens in de Haagse regio. De Zuid-Hollandse PopUnie beschreef het optreden van Grace op Schippop als volgt: "Stipt om 15.00 uur trapt Grace af. Dit tweede optreden van deze nieuwe band kenmerkt zich door strakke, tegendraadse ritmes en mooie melodielijnen. Deze band brengt in het najaar z'n eerste cd uit en is klaar voor het grotere werk."

Na deze flitsende start besloten Boudewijn (zang/samples), Dylan (gitaar), Remco (bas) en Marlon (drums/samples) zich rustig voor te bereiden op de eerste EP, die is opgenomen in de oefenruimte van de band. De titel van de EP, 'Lightness and Weight', geeft aan waar de muziek Grace voor staat. Een combinatie van zware groovende gitaarpartijen en de toegankelijkheid van popmuziek. Nu de EP af is, staat Grace klaar om de Nederlandse podia te bestormen. Vanaf september speelt de band op verschillende podia door het hele land. De eerste data zijn inmiddels bevestigd.

De EP 'Lightness and Weight' is nu te beluisteren op de Hyves en MySpace van Grace en vanaf 5 september te koop via de website en bij optredens.

Grace 'Lightness and Weight' tour
Zat 29 augustus: Interview BASTA! @ Radio Rijswijk Woe 02 september: Interview Studio Haagse Bluf @ Den Haag FM Vrij 04 september: Radio-optreden Stork On Air @ Westpop Online Zat 05 september: Zwarte Ruiter, Den Haag (EP-presentatie) Zat 12 september: Café DelftsBlauw, Eindhoven
Zat 19 september: De Maatschappij, Scheveningen
Zat 20 september: EXIT, Rotterdam
Zat 02 oktober: Mp3live, Amsterdam
Zon 11 oktober: Jam-Inn, Tiel
Zat 31 oktober: JJ Music House, Zoetermeer
Zat 07 november: Rootz, Den Haag


---