Gemeente De Marne


Vrijwilligersmarkt van het Steunpunt Vrijwilligerswerk De Marne en Winsum

In Nederland doen 4 miljoen mensen aan vrijwilligerswerk. Ook in de gemeenten
De Marne en Winsum zijn vele inwoners actief als vrijwilliger. De plaatselijke sportclubs bijvoorbeeld draaien op vrijwilligers. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk, gevestigd in De Beurs te Winsum, helpt organisaties zoeken naar geschikte vrijwilligers. Ze bemiddelt en beantwoordt vragen rondom het vrijwilligerswerk. Verder kan het Steunpunt informeren over de mogelijkheden op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Bij Maatschappelijk Betrokken Ondernemen stellen bedrijven o.a. medewerkers beschikbaar voor maatschappelijke projecten. Het bedrijf verbetert zijn reputatie en marktkansen en de maatschappelijke organisaties hebben er een paar extra handen bij. Verder weten leerlingen van het voortgezet onderwijs de weg naar het Steunpunt ook goed te vinden. In het kader van hun opleiding moeten ze een maatschappelijke stage doorlopen. De stage kan individueel of in een groepje worden gedaan bij de meest uiteenlopende organisaties, op deze manier worden leerlingen bewust gemaakt van het belang van het vrijwilligerswerk voor de samenleving.

De vrijwilligersorganisaties komen door de stages in contact met de vrijwilligers van de toekomst en de jongeren brengen enthousiasme, een frisse blik en hun creativiteit in. Velen zijn actief als vrijwilliger; gepensioneerden, huisvrouwen, werkenden en uitkeringsgerechtigden. Door het doen van vrijwilligerswerk wordt een interessante werkervaring en sociale contacten opgedaan.

Het Steunpunt De Marne nodigt de inwoners van de gemeenten De Marne en Winsum uit om zaterdag 5 september 2009 langs te komen op de vrijwilligersmarkt in De Beurs te Winsum. Er zullen rond de twintig organisaties aanwezig zijn op het gebied van zorg, vervoer, kinderen, natuur en dierenverzorging.

De bezoeker kan in een gezellige setting kennis maken met de aanwezige organisaties, de mogelijkheden op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, Maatschappelijke Stages en het vrijwilligerswerk in het algemeen.
De vrijwilligersmarkt zal feestelijk worden geopend om 10.30 uur en eindigen om 14.30 uur.

Winsum, 21 augustus 2009.