Gemeente Beverwijk


Wethouder Frowijn start campagne 'Beverwijk beweegt'

Op zaterdag 5 september 2009 onthult wethouder Frowijn om 9.45 uur bij de ingang van sportpark Adrichem op de Aagtendijk het bord 'Beverwijk beweegt'. Hiermee start de gemeente officieel de gelijknamige campagne.

Na de onthulling van het bord spoedt de wethouder zich hardlopend met jeugdleden en senioren van DEM naar het terrein van atletiekvereniging DEM. Hier houdt de wethouder rond 10.00 uur een toespraak bij de opening van de 'Running Info Dag'. Na de opening door DEM-voorzitter Koos Kiers vertelt Frowijn over de campagne 'Beverwijk beweegt'. Tijdens de informatieve sportieve dag wonen beginnende en gevorderde lopers interessante informatiesessies bij en de opgedane kennis wordt ook direct in de praktijk gebracht op de atletiekbaan. Bekijk hier het programma.

Meer bewegen
Met de campagne 'Beverwijk beweegt' wil de gemeente Beverwijk inwoners motiveren om meer te gaan bewegen. De campagne sluit aan op de landelijke campagne 30minutenbewegen om Nederlanders te laten zien dat een kleine investering in tijd een groot verschil kan maken in de gezondheidstoestand. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen voert de campagne uit in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. De boodschap is dat bewegen leuk is, ontspannend werkt en zorgt dat je beter tegen stress bestand bent. Dit zijn goede redenen om te bewegen. Toch doet de helft van de Nederlanders dit te weinig. Onder voldoende lichaamsbeweging wordt verstaan: vijf dagen in de week 30 minuten bewegen. Met bewegen wordt niet alleen sport bedoeld, ook klussen in de tuin, het huis stofzuigen of boodschappen doen op de fiets zijn vormen van lichaamsbeweging.

Meedoen?
De borden 'Beverwijk beweegt' worden bij alle entrees van Beverwijk en Wijk aan Zee opgehangen. De eerste tijd verstrekt de gemeente informatie via de website en op de gemeentelijke informatiepagina's over de campagne. Verder worden lokale organisaties gevraagd mee te doen aan de campagne. De koppeling van de campagne aan de Running Info Dag van DEM is hiervan een goed voorbeeld. Die koppelingen wil de gemeente vaker aangaan met andere sportverenigingen, scholen, maatschappelijke organisaties en particulieren die aan sport en bewegen doen. Op die wijze kunnen zij bijdragen aan het verbreden van de kennis over de campagne, het werven van recreatieve sporters en het vergroten van sportdeelname. Die laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten vermeldt de gemeente op de informatiepagina van de gemeente onder de vlag van de campagne. Verenigingen of organisaties die op lokaal niveau willen meedoen aan de campagne of informatie willen, kunnen contact opnemen met de gemeente Beverwijk.