Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

VALTIFEST NU OOK MODEWALHALLA...MI-AAUUWWW!

Frans Molenaar, Addy van den Krommenacker & Jan Taminiau e.a. show they are aware met een modeshow tijdens de Show You Are Aware Show op Valtifest.

Amsterdam, 26 augustus 2009
Naast muziek is het ook mode wat de klok slaat op Valtifest. De nieuwste underground en upperground fashionstromingen komen in een ware stampede aan je voorbij. Van streetwear en kaftans tot aan lak, leer japanse stijl and everything in between. Maar ook serieuzere mode onderwerpen bakenen hun territorium af op Valtifest. Als onderdeel van Valtifest organiseren MTV en Meubel Stukken in samenwerking met House Of Orange en het Aids Fonds de Show You Are Aware Show op Valtifest. Op zaterdag 5 september showen 15 bekende ontwerpers hun meest mooie rode creatie in de Show You Are Aware Show. De bekende ontwerpers en stylisten, waaronder Jan Taminiau, Frans Molenaar en Addy van den Krommenacker, kregen de opdracht 1 outfit te ontwerpen of samen te stellen in de kleur rood van de bekende red ribbon. De voorgaande shows zijn lovend ontvangen door de Nederlandse pers, het Parool noemde het initiatief zelfs 'briljant'. Ook Telegraaf, Metro en NRC hebben uitgebreid aandacht besteed aan de show op 5 mei!

'De Showyouareawareshow op Valtifest gebruiken we om zoveel mogelijk publiciteit te genereren voor de problematiek rond hiv en aids; stigmatisering van mensen met hiv en hiv-preventie. Aids is een thema dat misschien niet "hip" te noemen is maar meer dan ooit om aandacht schreeuwt. Het aantal hiv-infecties stijgt verontrustend snel en hiv/aids is steeds vaker onbespreekbaar in familie, vrienden en werkkring.' De Show You Are Aware Show wordt mogelijk gemaakt door de belangeloze inzet van de volgende ontwerpers/stylisten: KUYICHI / MISS BLACKBIRDY / DEUX D'AMSTERDAM / NIEUW JURK / JAN TAMINIAU / CORNÉ GABRIELS / ADDY VAN DEN KROMMENACKER / YOUR CUP OF T / FERRY VAN DER NAT (stylist) / MARIJE GOEKOOP (stylist) / FRANS MOLENAAR / ANTOINE PETERS / EnD / MADA VAN GAANS / MARLIES DEKKERS / BAS KOSTERS

De Show You Are Aware show zal plaatsvinden in het Your Cup of T CHILL UP gedeelte van Valtifest. Naast deze show zullen nog veel meer jonge opkomende designers zichzelf presenteren. Zo zal Mara Streetwear de Lion King nieuw leven inblazen met een groep streetdancers, zullen Laurie DeKok en Minke Lunter laten zien wat couture haute maakt en snappen we waarom kaftans in het Midden Oosten zo populair zijn door de creaties van Samore (Samir Amezian).

Een overzicht van de designers in het CHILL UP gedeelte op Valtifest: LAURIE DEKOK / Hosselaer / your cup of T / Samore / Xzenza / maras street / wear / ONTOUR

Wil je op de hoogte blijven van VALTIFEST 2009? Informatie krijgen over ticketprijzen, precieze line-up en kaartverkoop? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via www.valtifest.nl.

Kaarten zijn online verkrijgbaar voor 45,00 euro op www.valtifest.nl. Aan de poort kosten de kaarten 55 euro.

VALTIFEST: zaterdag 5 september van 12.00 uur tot 23.00 uur LOCATIE: NDSM terrein in Amsterdam Noord.

www.valtifest.nl


- EINDE BERICHT -