Persbericht

Manifestatie tegen afvaloven in Harlingen op 5 september

Harlingen, 26 augustus 2009

Vandaag wordt het voorlopige programma bekend van de manifestatie "Schone lucht ja! Afvaloven Nee!" die op 5 september op de Grote Bredeplaats in Harlingen gehouden wordt vanaf 14:00 uur.

Sprekers, zangers en dichters komen die dag naar Harlingen om op hun eigen manier te laten horen dat zij liever schone lucht hebben dan een overbodige afvaloven. De sprekers, zangers en dichters die op 5 september aanwezig zijn hebben allemaal zo hun eigen redenen waarom zij tegen de bouw van de afvaloven ageren en die laten ze horen die middag.

De manifestatie vindt plaats in de periode waarin ook een burgerinitiatief is gestart om de omstreden bouw op de agenda van de Friese Provinciale Staten te krijgen. De inzet daarbij is om de zo omstreden milieuvergunning in te trekken. Er is nooit een politiek debat in een vergadering van Provinciale Staten en de gemeenteraad van Harlingen gevoerd over de vestiging van de afvaloven aan de Friese Waddenzee. De manifestatie wordt georganiseerd door de stichting afvaloven Nee.

Die middag zullen onder meer Hessel, Professor Lucas Reijnders, Herman Erbé (ex Circus Custers), Nynke Laverman, Abe de Vries, Albertina Soepboer aanwezig zijn.

Meer informatie over het meest actuele programma is te vinden op: www.afvalovennee.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden over het burgerinitiatief, de achtergronden en bezwaren tegen de bouw van de afvaloven bij Harlingen.



Ingezonden persbericht