Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom opent hockeyvelden

BARENDRECHT (maandag 31 augustus 2009) ­ Op zaterdag 5 september opent wethouder Bas Nootenboom om 11.00 uur de hockeyvelden aan de Zuider Carnisseweg in Barendrecht; het sportpark De Doorbraak. De openingshandeling wordt door wethouder Nootenboom (sport) samen met Maartje Paumen (speelster Nederlands hockeyteam) verricht.

De oude accommodatie van Hockeyclub Barendrecht op Sportpark Ziedewij was te klein om de groei van het aantal leden op te vangen. De gemeenteraad heeft daarom eind 2005 ingestemd met het verplaatsen van de hockeyvereniging van Sportpark Ziedewij naar het nieuwe sportpark De Doorbraak. De locatie ligt tussen door de A29, de Kilweg, de Achterzeedijk en de Zuider Carnisseweg. De aanleg van de velden en accommodatie heeft heel wat voeten in aarde gehad. Vertraging in de aanleg door het weer, gevonden kievitseieren en strenge keuringen van de velden hebben de oplevering een jaar vertraagd.

Barendrecht Sportgemeente
De gemeente Barendrecht heeft sport hoog in het vaandel. Zij onderschrijft het belang van samenwerking in de sport. Sport is voor iedereen van belang en samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, verenigingen, scholen is hierin onontbeerlijk. Iedereen vervult hierin een belangrijke rol. Barendrecht wil graag een sterke sportgemeente te zijn met krachtige sportverenigingen en veel sporters van alle leeftijden: Barendrecht Sportgemeente. Wethouder Bas Nootenboom is dan ook erg trots op deze nieuwe parel van de Barendrechtse accommodaties."Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag er zijn!"