Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 1 september 2009

Seizoenstart Sportsignaal op Den Haag FM

Het programma Sportsignaal start het weekeinde van 5 en 6 september weer met radioverslaggeving vanaf de Haagse sportvelden. Zoals al ruim 28 jaar gebruikelijk is, brengen verslaggevers flitsen van het amateurvoetbal, ADO Den Haag en andere sportwedstrijden in de Haagse regio. Vanaf dit sportseizoen is de redactie echter volledig onderdeel van Den Haag FM.

"Elke seizoenstart staan we weer te popelen om al het sportnieuws te melden, maar vooral het rechtstreeks bij wedstrijden zijn, is weer uitdagend", zegt Tjeerd Spoor, coordinator sport van Den Haag FM. "Natuurlijk pakken we ons journalistieke werk serieus op, maar we zijn ook grote supporters van het Haagse sportleven!".

Sportsignaal Radio ging in 1981 van start bij de ziekenomroep en maakte 7 jaar later de overstap naar de lokale omroep, waardoor het programma in heel Den Haag en omgeving te horen is. Sportsignaal onderscheidt zich sinds die tijd door niet alleen ADO Den Haag te volgen, maar ook het complete amateurvoetbal en alle andere sporten: van hockey tot handbal en van de CPC-loop tot korfbal.

Voorheen gebeurde dat vanuit een eigen stichting, nu zijn de radio-activiteiten een onderdeel van Den Haag FM. Het programma werkt met een team van ongeveer vijfentwintig vrijwilligers. Den Haag FM Sportsignaal is elke zaterdag en zondag tussen 14 en 18 uur te beluisteren in de ether via 92,0 en op internet via www.denhaagfm.com.

Sportsignaal is een programma van Den Haag FM. Den Haag FM is net als Den Haag TV, de kabelradiokanalen Den Haag Totaal en Den Haag FM 95.9 en het radiostation voor jongeren FunX onderdeel van Stadsomroep Den Haag.

/////