Ingezonden persbericht


Persbericht 1 september 2009

DE NACHT VAN DE KAAP: PROGRAMMERING UIT ALLE WINDSTREKEN

Rotterdam - De Nacht Van De Kaap presenteert op zaterdag 5 september een programma van internationale allure. Het oudste havenkwartier van Rotterdam wordt veranderd in een authentieke uitgaanswijk waar kroegen van weleer worden heropend en bestaande cafés en andere etablissementen zich van hun beste kant laten zien. Een groot aantal muzikanten en artiesten zorgen voor de programmatische invulling van het festival. Waarbij het heden, verleden en toekomst bij elkaar gebracht worden onder de noemer, De Nacht Van De Kaap. Waan jezelf in de vurige sferen van weleer en maak een nostalgische wandeling door Katendrecht onder begeleiding van een ervaren stadsgids. Geniet van de mini concerten die het festival te bieden heeft, maar bovenal herleef de legendarische tijden van Katendrecht als zeemanskwartier.

Mini Concerten De Nacht Van De Kaap

De Nacht Van De Kaap biedt een breed scala aan muzikanten, artiesten en muziekstromingen. Op deze wijze zal Argentijnse Tango, Portugese Fado, oproepende Flamenco, Russische drinkliederen, Duitse schlagers, Bretonse volksmuziek en New Orleans blues te horen zijn. Het festival is grotendeels gratis toegankelijk. Voor de mini concerten en De Nacht Van De Kaap wandelingen wordt er entree geheven.

Ode aan Johnny Hoes

Een ode aan de legendarische Rotterdamse zanger en liedjesschrijver Johnny Hoes mag niet ontbreken op een Katendrechts muziekfestijn. De koning van het levenslied is geboren op Katendrecht. Hij woonde aan de Sumatraweg naast Dancing Walhalla. Zijn eerste liedjes (zoals 'Zeemanshart') waren geinspireerd op het zeemansleven van de buurt waar hij opgroeide. Ode aan Johnny Hoes wordt o.a. vertolkt door: Pierre van Duijl en zijn dochters Lola & Doris, Dook van Dijk, Theo Braams, Inge Bonthond, John Buijsman en de zusjes van Wanrooij met hun vier dochters: Teresa, Annapaola, Juanita en Rosita. Aansluitend kan er tot in de kleine uurtjes doorgedanst worden op de swingende muziek van Radio Manuela met DJ's Dick B en Martinair.

Tijd: 23.00 uur, locatie: De Fenix Loods, entree: ¤ 15,-.

Jeroen Zijlstra

Jeroen Zijlstra verloochent zijn roots niet. De zanger/trompettist uit Wieringen maakt Nederlandstalige jazzy popsongs, waarin hij een stevige sound laat horen afgewisseld met prachtige gevoelige ballads. Zijn stem verraadt het ruwe leven op zee, de eenzaamheid, het verlangen naar huis. Hunkeren is Jeroen niet vreemd en hij heeft er met zijn band een prachtig nummer over geschreven. Rauw en ongepolijst van uitstraling, fijn en subtiel van afwerking.

Tijd: 21.00 - 21.45 uur en 22.15 - 23.00 uur, locatie: Theater Walhalla, entree: ¤ 10,- per concert.

Maria de Fátima

Fado-zangeres Maria de Fátima werd in 1961 geboren in Lissabon. Op haar 12e nam ze haar eerste fado-album op en in de jaren 70 verschenen vervolgens nog 3 albums. Al op haar 14e won zij Grand Noite de Fado, de belangrijkste prijs op het gebied van de Fado.

In Portugal deelde Maria de Fátima het podium met de grootste fado-artiesten, waaronder Amália Rodrigues, Jorge Fernando en Camané. Fado moet je voelen en Maria de Fatima zingt recht uit het hart, met een forse dosis hartstocht en melancholie. Het Portugese levenslied mag niet ontbreken op de Nacht van de Kaap.

Tijd: 00.00 - 00.45 uur en 01.15 - 02.00 uur, locatie: Theater Walhalla, entree: ¤ 10,- per concert.

Excursies op de Kaap

Maak een sfeervolle wandeling en ontdek de ooit roemruchtige wijk Katendrecht, een 'wereldplaats' met vrolijk verlichte bars, feestende matrozen en dames van lichte zeden. Een ervaren stadsgids loodst je langs Katendrechts beroemdste plekken en vertelt je de meest kleurrijke verhalen. Oerrotterdams, met een internationaal tintje!

Vertrekpunten wandelingen: Muziekkiosk Deliplein
Tijd: 20.00 uur en 22.00 uur
Max: 15 personen per tour
Prijs: ¤ 15,- p.p.

Algemene informatie

Het festival is grotendeels gratis toegankelijk. Voor de concerten van de Ode aan Johnny Hoes en disco, Jeroen Zijlstra en Maria de Fatima wordt er entree geheven. Meer informatie over kaartverkoop, volledige programmering en verdere informatie, kun je vinden op www.denachtvandekaap.nl of www.rotterdamsuitburo.nl. Nacht Van De Kaap: 5 september, van 20.00 - 04.00 op Katendrecht.


---