Ingezonden persbericht


Presentatie: Nuweira Youskine

Zaterdag 5 september 18.00-19.00 uur radio 5 (747 AM)

Journalist Abdel el Bacha neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Ramadan in...
Hoe Turkse en Marokkaanse Nederlanders de Ramadan vieren, is zo langzamerhand wel bekend. Maar hoe zit het met moslims die afkomstig zijn uit andere gemeenschappen? Habib Marwat komt uit het getergde Afghanistan en vertelt over de Ramadan-cultuur in zijn herkomstland.

Politieke islam?
Historicus en Arabist Roel Meijer analyseerde voor instituut Clingendeal verschillende islamitisch- politieke bewegingen over de hele wereld. In hoeverre vermengen zij religieuze ideologie met maatschappelijke en politieke problemen? Van Salafisme tot Jihadisme: binnen alle bewegingen blijken complexere ideeën ten grondslag te liggen dan op het eerste gezicht lijkt.

RamadanReportage
Gedurende de Ramadan schuift verslaggeefster Vijdan Yildirim elke week aan bij een iftar en proeft de sfeer met een speciale gast.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze - en entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.