Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 03-09-2009

KICK VAN DER VEER TE GAST BIJ AVRO OPIUM OP RADIO 1

In AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komen zaterdag 5 september van 17.15 tot 19.00 uur de volgende onderwerpen aan de orde:


* Cabaretkenner Kick van der Veer, bekend van het AVRO radio- en televisieprogramma 'Andermans Veren', stelde onder de titel 'Van de Gekken' een 3cd-box samen over het huidige cabaret. Van der Veer vindt het cabaret van nu zeer gevarieerd, soms grof maar zeker ook fijnzinnig. Op de cd's zijn alle groten van het hedendaags cabaret aanwezig, onder anderen Herman Finkers, Sanne Wallis de Vries, Freek de Jonge, Lenette van Dongen en Maarten van Roozendaal.
* Filmmaker Ben Sombogaart (film 'Kruistocht in Spijkerbroek' en 'Brideflight') en actrice Sylvia Hoeks over de nieuwe Nederlandse film 'De Storm'. 'De Storm' gaat over een jonge Zeeuwse boerendochter die haar zoontje kwijtraakt tijdens de verschrikkelijke februaristorm in 1953. Samen met een jonge luchtmachtsergeant gaat zij op zoek naar haar baby. De film gaat in première op 11 september tijdens het filmfestival 'Film by the Sea' in Vlissingen.
* De Virtuele Vitrine van Jean Marc van Tol

* Trendsetters, dat is het thema van het zevende Internationale Kamermuziekfestival in Den Haag. Violiste Eva Stegeman programmeerde voor dit festival musici die ieder op hun eigen manier trendsettend met muziek bezig zijn. Zo heeft het 17-jarige Amerikaanse wonderkind Kit Armstrong een speciale nieuwe compositie geschreven en blaast trompettist Eef van Breen de relatie tussen klassieke muziek nieuw leven in.
* De 80 seconden van... Roel Kessels en Thomas van Geelen van de band Closer. Ze spelen gitaar en cello en wonnen de Gilse Popprijs 2008.
* Aandacht voor de geheel digitaal geremasterde Beatles-catalogus, die volgende week wereldwijd op cd zal worden uitgebracht.
* Column van Arjan Peters.

Presentatie: Hans Smit.

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl en zijn tevens te podcasten en te bekijken via het digitale themakanaal www.cultura.nl.

---