E-ticket verdringt startkaart bij Airborne Wandeltocht


OOSTERBEEK, 20090809 -- Ook in de wandelwereld doet de automatisering steeds meer zijn intrede. Tijdens de 63e Airborne Wandeltocht in Oosterbeek op 5 september 2009, zal een groot aantal individuele deelnemers starten met een e-ticket. Daarmee wordt de oude vertrouwde wandelkaart historie.

De wandelaars van de grootste eendaagse wandeltocht ter wereld, zullen met ingang van volgend jaar allemaal een e-ticket hebben om te starten. Deze kaart is voorzien van een unieke barcode en kan thuis direct na bestelling worden uitgeprint. Voorlichter Roger Beets: "Deze ontwikkeling is niet meer tegen te houden. We hebben dit jaar bij de Rode Kruis Bloesemtocht gezien hoe efficiënt het werkt en besloten direct om het ook bij de Airborne Wandeltocht te gaan toepassen. De implementatie geschiedt gefaseerd, omdat het tijd kost het in te voeren en omdat het systeem op dit moment nog geen grote groepen kan verwerken. We streven ernaar om volgend jaar alleen maar e-tickets te hebben."
Individuele wandelaars die nu kaarten bestellen via de website www.airbornewandeltocht.nl krijgen, na het invoeren van hun gegevens en het verrichten van de betaling (iDeal of creditcard) een e-mail met een link om hun e-ticket uit te printen of te downloaden, net als bij (pop)concerten in Gelredome of de Arena. Met dit e-ticket lopen ze op de wandeldag zelf direct door naar de start en hoeven dus niet in de rij voor het startbureau te gaan staan. Bij de start, onderweg en bij het ophalen van de medailles wordt het e-ticket gescand. Omdat het een unieke barcode heeft, die maar eenmaal kan worden gelezen is kopiëren zinloos.
En op de wandeldag zelf? Beets: "Naast de bekende voorverkoopadressen (te vinden op de website) kunnen wandelaars op de wandeldag zelf nog gewoon een oude vertrouwde startkaart kopen, die echter wel voorzien is van een barcode. Hiermee kunnen we de oude voorraad kaarten opmaken, zodat we volgend jaar allemaal nieuwe e-tickets hebben. De wandelaars hebben dus nog de gelegenheid afscheid te nemen van de wandelkaart die 63 jaar lang zijn nut zeker bewezen heeft. Bij wijze van proef zijn er op het startterrein op sportpark Hartenstein ook een paar verkooppunten van het e-ticket." De groepen krijgen dit jaar nog hun oude wandelkaarten, omdat het systeem daar nog niet klaar voor is. In samenwerking met sponsor Electrabel, die de wandelsport een warm hart toedraagt, wordt het systeem van PayLogic verder ontwikkeld.





Voorlichting Airborne Wandeltocht