Eerste viering RenaisSenseMovement


Een Sense met elke Wijsheidstraditie als bron

BILTHOVEN / SINT OEDENRODE, 20090829 -- Op zaterdag 5 september 2009 om 17 uur vindt in de Woudkapel in Bilthoven de eerste viering plaats van RenaisSenseMovement, het interspirituele (kerk)genootschap geïnitieerd door Ds. Joan Elkerbout.

Op 20 juni dit jaar is Joan Elkerbout in New York afgestudeerd aan het One Spirit Interfaith Seminary en is zij ingewijd als Interfaith Minister. Hiermee is zij de eerste Interspirituele Voorganger in Nederland. In diverse media is hier aandacht aan besteed.

Zowel in Engeland als Amerika is Interfaith inmiddels een bekend begrip. Omdat in Nederland het begrip `Interfaith' met name verwijst naar de dialoog tussen verschillende religies, heeft Ds. Joan Elkerbout gekozen voor een andere naam voor de beweging: RenaisSenseMovement. Ds. Joan Elkerbout zal tijdens maandelijkse vieringen vorm geven aan spiritualiteit met elke wereldreligie en elke wijsheidstraditie als bron.

Het thema van de eerste viering zal zijn: `Zien en Gezien Worden'. Tijdens de viering zal de vader van Joan, Emeritus PKN Ds. Nico Elkerbout, meewerken en symbolisch het stokje aan zijn dochter overdragen.
Na afloop van de viering zal Joan de aanwezigen een toelichting geven op RenaisSenseMovement en zal zij in gesprek gaan met de aanwezigen om hun vragen te beantwoorden en te bespreken op welke wijze geïnteresseerden kunnen bijdragen aan vormgeving van de vieringen en van het (kerk)genootschap.

Datum: zaterdag 5 september 2009, 17.00 - 18.00 uur
Locatie: De Woudkapel, Beethovenlaan 21, 3723 JJ, Bilthoven
Interspiritueel voorganger: Ds. Joan Elkerbout
Meer informatie en aanmelden: www.RenaisSenseMovement.nl
Contactgegevens: Ds. Joan Elkerbout is te bereiken via haar collega en partner Priscilla van Lierop: priscilla@renaissensemovement.nl





ingezonden persbericht