Ingezonden persbericht


Stichting Cultuurpark de Hout.

PERSBERICHT
H-outsider kunstmanifestatie 2009

Datum: 25 augustus 2009, Alkmaar.

H-outsider kunstmanifestatie
Zondag 6 september 2009
13.00 - 18.00 uur
Alkmaar, vrij entree
www.cultuurparkdehout.nl

'Silhouetten in de Hout' op H-outsider kunstmanifestatie.

'Silhouetten in de Hout' geeft de 4e editie van de H-outsider kunstmanifestatie op zondagmiddag 6 september een artistieke impuls. Stichting Cultuurpark de Hout heeft beeldend kunstenaars uitgenodigd om houten silhouetten te beschilderen en te exposeren op het veld voor de muzieknis in de Alkmaarder Hout. De kunstwerken zijn tot stand gekomen door het samenwerken van beeldend kunstenaars die een speciale band hebben met Alkmaar en jonge kunstenaars met een beperking.

De middag wordt omlijst door muzikale optredens van het Alkmaars PrachtKoor, Balloon, DJ's ToP vinyl, de Neukteugels en VJ Fratsemacher toont kunstzinnige filmbeelden. Er is een kunstzinnig kinderprogramma met de mogelijkheid om een minisilhouet te beschilderen. Een picknick in de nazomerzon met heerlijke hapjes en drankjes behoort ook tot de mogelijkheden. Het Alkmaars PrachtKoor is een koor voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Het bestaat uit 18 zangers en zangeressen en zingt zeer gevarieerde liedjes van de hele wereld, maar vooral Nederlandstalig. Een optreden van het Alkmaars PrachtKoor is een waar feest: mooie muziek, begeleiding met accordeon uitgevoerd door een prachtig koor. Balloon behoort tot de voorhoede van de Nederlandse progrock en kan zich inmiddels meten met Europese acts in het genre. Debuutalbum Motivation is recent wereldwijd uitgebracht door het Franse label Musea Records. De cd kreeg nationaal en internationaal uitstekende recensies. Balloon wordt alom geprezen om z'n eigen geluid, dat ergens tussen Pink Floyd, Porcupine Tree en Queens of the Stone Age ligt.

Met hun aanstekelijke, op stevige country georiënteerde, feest-muziek weten The Neukteugels vrijwel elk publiek keer op keer te verrassen met een hilarisch en bizar optreden. Uptempo meebrullers en bizarre uitgangspunten besmeuren de revue met een dorstig makende bijsmaak. De boodschap op hun, in eigenbeheer uitgebrachte live debuut "KoeKnullen" is duidelijk:"Het plezier gaat boven alles" en "behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst."

Het werk van VJ Fratsemacher valt het best te omschrijven als Culture Jamming: hij sloopt bestaande videoclips uit elkaar en mixed deze opnieuw door elkaar. De video installatie van VJ Fratsemacher is te bewonderen in de bosjes van de Hout. De Alkmaarse DJ's ToP vinyl draaien vintage vinyl uit de jaren '60 en '70 en brengen daarmee de sfeer van weleer terug in het park.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht