Gemeente Zandvoort

Rollen, rijden en racen tijdens Mobiliteitsdag op Circuitpark Zandvoort

06-08-2009

Op maandag 7 september staat Zandvoort in het teken van rollen en rijden. Dan vindt namelijk op Circuitpark Zandvoort voor de
tweede maal de Mobiliteitsdag plaats. De dag is speciaal bedoeld voor iedereen die zich voortbeweegt in bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel of rollator. De organisatie van deze speciale dag is in handen van Pluspunt, Stichting Zorgcontact, Nieuw Unicum, De Key en Circuitpark Zandvoort.

Behendigheidsparcours
Tijdens de Mobiliteitsdag kunnen mensen hun vaardigheden op hun vervoermiddel testen door deel te nemen aan een behendigheidsparcours. Daarnaast is er een rolstoelrace, zowel voor elektrische als niet-elektrische rolstoelen, een scootmobielrace en een heuse rollatorrace.

Celebrity race
Alle deelnemers aan de wedstrijden krijgen een lunch aangeboden en uiteraard is er ook gedacht aan entertainment. Aan het eind van de deze dag zal een celebrity race worden houden. Bekende Zandvoorters zullen hierin tegen elkaar strijden in een rolstoel of scootmobiel. De gesprekken met eventuele deelnemers hiervoor zijn al in volle gang.

Demonstraties
Ook voor het publiek is er genoeg te doen. Naast het kijken naar de verschillende races en het aanmoedigen van favorieten, zijn er demonstraties van diverse fabrikanten. Zij zullen hun aanbod van alternatief vervoer tonen.

Aanmelden
Wilt u nog meedoen aan een van de raceonderdelen? Meld u dan aan bij Pluspunt. De organisatie van de Mobiliteitsdag zal u de komende weken op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom deze speciale dag. Heeft u nog vragen, dan kunt u natuurlijk altijd bellen met Pluspunt: 023 - 574 0330. Ook per e-mail kunt u Pluspunt bereiken: r.koning@pluspuntzandvoort.nl