Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 7 september 2009

Seizoensstart van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest

Het Nederlands Philharmonisch Orkest begint het seizoen naast de operaproductie La Juive bij De Nederlandse Opera met vier symfonische programma's in het Concertgebouw.

Onder gastdirigent Claus Peter Flor zijn Smetana's Ma Vlast en Dvoráks Vioolconcert met solist Barnabas Kelemen te horen op 21 en 22 september. Op 3 en 6 oktober dirigeert Michael Francis een Engels/Frans programma met soliste Quirine Viersen in Elgars Celloconcert. Chef-dirigent Yakov Kreizberg begint zijn seizoen bij het NedPhO op 10, 11 en 12 oktober met Mahlers Derde symfonie, i.s.m. de dames van het Nederlands Concertkoor en Nathalie Stutzmann. In het kader van zijn 50ste verjaardag zal Kreizberg op 17 en 19 oktober de Symfonieën nr. 6 en 9 van Sjostakovitsj dirigeren en Mozarts Twintigste pianoconcert met solist Philippe Bianconi. Tevens heeft het Nederlands Philharmonisch Orkest ter ere van zijn verjaardag het 'Yakov Kreizberg Fonds' in het leven geroepen om de activiteiten van NedPhO GO! te ondersteunen. Concertbezoekers en relaties van het NedPhO/NKO worden verzocht om hun bijdragen t.b.v. NedPhO GO! op dit fonds te storten.

Op 21 en 23 november begint het Nederlands Kamerorkest onder leiding van dirigent Werner Herbers zijn seizoen met een concert in samenwerking met de Nederlandse jazz-gitartist Jesse Ruller. In dit programma is naast La création du monde van Milhaud en Stravinsky's Orpheus de Nederlandse première van Turnage en Scofields Scorched.

*******