Jules Muis opent Academisch Jaar Nyenrode

10/07/2009 13:30

Nyenrode Business Universiteit

Breukelen, 10 juli 2009 - Jules Muis is gastspreker bij de opening van het Academisch Jaar van de Nyenrode Business Universiteit op maandag 7 september 2009. Zijn rede is getiteld: 'Financial Crises: Are they predestined? Predictable? Inevitable? Preventable?' In zijn betoog zal Muis stilstaan bij de vermijdelijkheid van de huidige financiële crisis en de rol die managers en accountants daarin spelen of hadden kunnen spelen.

Muis is voormalig vice-president en controller van de Wereldbank, en voormalig directeur-generaal van de interne accountantsdienst van de Europese Commissie. Eerder was Muis ook voorzitter van het Koninklijke NIVRA, de brancheorganisatie voor accountants en controlers, en executive partner van Ernst & Young Europe.

NIVRA-Nyenrode wordt Nyenrode School of Accountancy & Controlling

De opening van het Academisch Jaar 2009-2010 markeert voor Nyenrode de volledige integratie van NIVRA-Nyenrode in de Nyenrode Business Universiteit. Naast de business school wordt de Nyenrode School of Accountancy & Controlling de tweede faculteit van de universiteit.

NIVRA-Nyenrode werd in 1994 opgericht door NIVRA en Nyenrode, met als doel het accountancy-onderwijs in Nederland verder te professionaliseren. In 2005 gaf het NIVRA aan dat het na de invoering van de Wet Toezicht Accountantsorganisaties meer afstand wilde nemen van de uitvoering van het onderwijs. Daarmee werd het in de jaren '90 ingezette beleid van academisering van de opleiding wat het NIVRA betreft voltooid.

Over Nyenrode

De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business-universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op leidende functies in een internationale omgeving. Daarbij wordt grote waarde gehecht aan maatschappelijk bewustzijn en duurzaam ondernemerschap. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde, en opleidingen op verschillende niveaus op het gebied van accountancy en controlling. Nyenrode ontwikkelt daarnaast executive-programma's voor het ambitieuze MKB en beursgenoteerde ondernemingen. Het Nyenrode Research & Innovation Institute (NRI) coördineert het wetenschappelijk onderzoek van de universiteit, waarbij de toepasbaarheid van dit onderzoek nauwlettend in het oog wordt gehouden.





http://www.nyenrode.nl