Gemeente Beverwijk


Asfalteringswerkzaamheden bocht Halve Maan

Maandag 7 september 2009 voert Wijcker Infra vanaf 9.00 uur in opdracht van de gemeente asfalteringswerkzaamheden uit in de bocht van de Halve Maan naast bioscoop Cineworld. De rijbaan wordt voor verkeer vanaf de Velsertraverse en Vondellaan richting NS-station tot de ingang van het huidige busstation afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Velserweg en het Stationsplein. De werkzaamheden duren tot en met woensdag 9 september 2009, 17.00 uur.

Toegangsweg
In de bocht van de Halve Maan wordt de huidige middenberm opnieuw ingericht en wordt een toegang gemaakt naar en van de ontsluitingsweg achter de bioscoop langs naar het toekomstige nieuwe busstation op het Stationsplein en het parkeerterrein Wijckerpoort.

Beverwijk Vitale Stad
De werkzaamheden in het kader van het nieuwe busstation zijn de eerste activiteit van het project Herstructurering Stationsgebied, dat deel uitmaakt van het programma Beverwijk Vitale Stad. Onder het motto 'beter wonen, beter werken, beter leven' werkt Beverwijk aan een grootschalige stedelijke vernieuwing om de stad gereed te maken voor de toekomst. Het programma voorziet in de herstructurering van oude wijken, een levendig, goed bereikbaar stadshart met regionale functies op het gebied van publieke dienstverlening, winkelen en uitgaan, een goede infrastructuur, voldoende recreatieve voorzieningen en openbaar groen en een florerend bedrijventerrein.