RTL Group

Nieuw seizoen 'GTST' vol verrassende verhaallijnen

Na een lange zomervakantie gaat de eerste soap van Nederland Goede Tijden, Slechte Tijden op maandag 7 september weer van start bij RTL 4, waarmee de populaire serie tevens haar 20e levensjaar in gaat. Het wordt een jaar vol nieuwe cliffhangers, emotionele scenes en verrassende verhaallijnen.

Het afgelopen seizoen van GTST eindigde met een heftige worsteling tussen Nick en Maxime in het zwembad van Huize Sanders. Nick was na de talloze insinuaties en manipulaties van Maxime zo woest op zijn tante, dat hij compleet doordraaide en haar probeerde te wurgen. Maxime bleef levenloos achter in het zwembad en Nick nam de benen, maar komt hij hiermee weg? Uiteindelijk beseft Nick wat hij heeft aangericht en besluit terug te keren naar het zwembad, waar hem de schrik om het hart slaat.

De familie Huygens is steeds minder bestand tegen de bemoeizucht van Irenes moeder Sair Poindexter. Haar aanwezigheid zorgt voor grote spanning in huize Huygens. Sair bemoeit zich met het matige liefdesleven van Ronja en met de seksuele geaardheid van Dex, die echter blijft zweren hetero te zijn. Als Sair zich ook uitlaat over de relatie tussen Irene en Martijn en Martijn ervan beschuldigt een relatie te hebben met Barbara, is voor Irene de maat vol. Ze is woedend op haar moeder, maar toch lijkt het alsof er kleine scheurtjes in haar ogenschijnlijk perfecte huwelijk ontstaan. Nina en Dex zijn eindelijk zover dat zij hun gevoelens naar elkaar uiten, maar er is nog één storende factor in hun midden: Ninas homoseksuele broertje Lucas.

De aanvankelijke blijdschap van Janine over de komst van haar zoon Lucas slaat om in twijfel, wanneer Lucas alleen maar aan het feesten is en slechts thuiskomt om te slapen. Als Janine op een ochtend een vreemde jongen aan de ontbijttafel treft en Lucas hem zoent, valt haar mond open. Janine claimt er geen probleem mee te hebben, maar voelt zich ongemakkelijk bij het idee dat ze blijkbaar niet zon goede relatie met haar zoon heeft, omdat hij zijn geaardheid niet meteen met haar heeft gedeeld.

Ludo doet er nog steeds alles aan om Janine en Jack uit elkaar te drijven. Hij heeft belastende informatie over Jack doorgesluisd naar een journalist, in de hoop dat die informatie bij Janine terechtkomt. Als Janine Jack met zijn duistere verleden confronteert, bekent hij haar dat zijn bedrijf gefinancierd is met nazi-geld. Janine is er kapot van en twijfelt of ze haar romance met Jack kan en wil doorzetten. Krijgt Ludo dan eindelijk zijn zin of weet Jack er een mooie draai aan te geven en steelt hij wederom Janines hart?

Lorena en Sjors spannen samen om Bings onschuld te bewijzen en hem uit de gevangenis te krijgen. Het gaat steeds slechter met Bing door zijn claustrofobie. Lorena denkt een manier te hebben gevonden om zijn straf over te nemen. Maar daar heeft ze de hulp van Sjors hard bij nodig.

Website: gtst.nl

Uitzending start 20ste seizoen: RTL 4, maandag 7 september tussen 20.00 uur en 20.30 uur.

---

Noot aan de redactie: de clifffoto van de start en de nieuwe castfoto en de portretten kunt u opvragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Eva Peters, RTL Nederland, via tel: 035 - 6718971 of eva.peters@rtl.nl.