AEX daalt komende maanden naar kritiek punt 07/09/2009 09:16

PR Newswire

AMSTERDAM, September 7 /PRNewswire/ --

- Beurswatcher Damien Carlsteen tempert positieve verwachtingen deskundigen

De AEX-index van de Nederlandse beurs zal de komende maanden dalen naar het kritieke punt van 258 punten. Als de koers door dit punt heen zakt kan de index zelfs dalen naar 211 punten of op termijn nog lager.

Hiervoor waarschuwt beurswatcher Damien Carlsteen, die de afgelopen jaren gigantische rendementen behaalde voor zijn klanten. ,,Ik wil de mensen waarschuwen: let op! Het gaat weer naar beneden. Deskundigen vertellen momenteel zoveel onzin. Ze zeggen maar één ding: de beurs gaat omhoog. Nooit: de beurs gaat naar beneden. Daarom wil ik tegen de mensen zeggen: wacht even af."

Carlsteen heeft door zijn autisme een speciale intuïtie voor koersschommelingen ontwikkeld, die anderen soms als helderziendheid betitelen. Hij ziet patronen en kan voorspellen of de AEX daalt of stijgt. Soms doet hij ook voorspellingen over de Dow Jones of de koersen van goud, zilver, platina of olie. Hij laat zijn voorspellingen al tien jaar vastleggen door een notaris in Uithoorn, voordat ze via e-mail of sms naar zijn klanten worden gestuurd. ,,Zo zijn al mijn voorspellingen achteraf te verifiëren", legt Carlsteen uit.

Op zijn website http://www.damiencarlsteen.com wordt zijn werkwijze in alle openheid getoond. Ook wordt uitgelegd hoe mensen geld verdienen aan dalende koersen. Als mensen een zogeheten Put-optie op de AEX-index kopen, stijgt die in waarde als de AEX daalt. Met Call-opties is geld te verdienen als de koers stijgt.

De website toont testimonials van klanten die op die manier veel geld hebben gewonnen. Zelf is hij er miljonair mee geworden. Dat hij er wel eens naast zit, is ook zichtbaar. Zo waren in twee weken dit jaar de uitkomsten van zijn voorspellingen matig en één week zelfs fout.

In 2006 behaalde Carlsteen met zijn voorspellingen een rendement van 264,25 procent en zelfs in het slechte beursjaar 2008 nog 183,22 procent.

Zo voorspelde hij vorig jaar oktober dat de AEX van 309,42 punten zou dalen naar 197, wat in maart van dit jaar gebeurde. In een interview in De Telegraaf van 30 mei voorspelde Carlsteen dat de AEX zou stijgen naar 277 punten en misschien wel hoger tot 298 of 320 punten. Ook dat gebeurde en de AEX brak eind augustus door de grens van 300 punten. Nu is hij somber gestemd. Ik zie dat het mooi is geweest en dat de beurs weer naar beneden gaat," aldus Carlsteen.

Meer informatie op http://www.damiencarlsteen.com