Gemeente Mook & Middelaar


Week van de Alfabetisering - 7 tot en met 13 september covervolwassenenklein.jpg

De landelijk actieweek Week van de Alfabetisering vindt dit jaar plaats van maandag 7 tot en met zondag 13 september 2009. Het thema is âLaten we open kaart spelenâ. Laaggeletterdheid is nog vaak een verborgen probleem met twee kanten. Enerzijds durven mensen met lees- en schrijfproblemen er zelf niet over te praten en anderzijds vindt hun omgeving het moeilijk om het probleem bespreekbaar te maken. Met een speciale campagne worden tijdens de Week van de Alfabetisering deze twee kanten van de aanpak van laaggeletterdheid in beeld gebracht. Als iedereen open kaart speelt, kan er gewerkt worden aan een duurzame oplossing.

Â

Het ROC Nijmegen en de gemeente zijn vanaf 2008 bezig met het uitvoeren van een actieplan laaggeletterdheid. De gestelde doelen waren meer bekendheid geven aan het onderwerp Laaggeletterdheid en een toename van het aantal deelnemers. Het ROC Nijmegen geeft vorm aan dit actieplan door middel van voorlichting aan medewerkers van gemeenten, organisaties, bedrijven, scholen en instellingen, organiseren van actieweken en PR activiteiten. Op dinsdag 8 september (wereld alfabetiseringsdag) worden de resultaten van één jaar werken gepresenteerd.

Mocht u meer over dit onderwerp te weten willen komen dan kunt u contact opnemen met mevrouw J. Keetelaar, netwerker Laaggeletterdheid ROC Nijmegen 024 -6412929. Voor algemene informatie over de Week van de Alfabetisering kunt u kijken op de website van de Stichting Lezen en Schrijven.